Федерація легкої атлетики Запорізької області підбила підсумки року

Федерація легкої атлетики Запорізької області підбила підсумки року що минає.  У конференц-зала обласного центру молоді зібралися провідні спортсмени на тренери запорізької королеви спорту, а звіт давали керівники регіональної федерації.

 

Незважаючи ні на які труднощі легка атлетика розвивається, у нас підростає чудове молоде покоління, яке показує результати і на всеукраїнських змаганнях посідає призові місця. В 14 ДЮСШ області є відділення легкої атлетики, є відділення в ШВСМ і облспортінтернаті. Професійно займаються легкою алетикою більше 2 тисяч спортсменів, з якими працює 52 тренери. За цей рік у нас 35 спортсменів мають розряд КМС, 10 – звання МСУ, 5 МСМК, один Заслужений майстер спорту України. До складу збірної України у 2016 року увійшло 16 спортсменів, — розповіла віце-президент федерації легкої атлетики Запорізької області, начальник обласного управління молоді та спорту Наталя Власова.

 

За словами Наталі Власової, певні пробіли у результатах, цього сезону пов’язані з реконструкцією головної легкоатлетичної арени Запоріжжя – манежу. Втім вже у 2019 році спортсмени знов матимуть можливість для повноцінних тренувань в обласному центрі.

 

— На завершальній стадії роботи з реконструкції легкоатлетичного манежу. І ми знаємо що на початку 2019 року до весни 100% ми будемо мати оновлену реконструйовану спортивну базу, де наші легкоатлети зможуть і надалі продовжувати займатися улюбленим видом спорту, — поділилася Наталя Власова, — Крім того за цей рік у нас відкрилася прекрасна легкоатлетична база – стадіон імені Олексенка в Мелітополі. Ця база була сертифікована, отримала четверту категорії, що дозволяє проводити на ній змагання всеукраїнського рівня. І вже в травні планується проведення в Мелітополі чемпіонату України з легкої атлетики в бігу на 10 тисяч метрів.

 

За підсумками 2018 року в обласній федерації констатують – попри все вдалося тримати високу марку, і зберігати чудові традиції легкої атлетики у Запоріжжі.

 

— Цього року як завжди наші легкоатлети показали ряд високих результатів, які заслуговують уваги. Анастасія Бризгіна, наша зірочка, була четвертою на чемпіонаті світу в Бермінгемі в складі естафети 4х400, брала участь в чемпіонаті Європи і стала чемпіонкою України з бігу на 400 м серед молоді, а також вона призерка чемпіонату України серед дорослих. Ганна Гацько-Федусова діюча рекордсменка України з метання списа, майстер спорту України  міжнародного класу, дуже сильна і перспективна спортсменка , сподіваємось що наступний рік буд успішним не лише для неї, а й для всієї запорізької легкої атлетики. Ще один метальник списа Юрій Кушнірук повернувся після травми, яку мав в 2017 року, і не лише почав виступати, а й показав хороший результат на рівні 80 метрів. Готуються до нового сезону наші титуловані багатоборці – Ганна та Олексій Касьянови, багаторазові учасники Олімпійських Ігор. Сподіваємось що у них попереду і Токіо і Париж. Підтримують чудові традиції і молоді легкоатлети. Так Андрій Васильєв увірвався в еліту молодіжного спринту, він дворазовий чемпіон України, фіналіст юнацького чемпіонату Європи, та учасник Юнацьких Олімпійських Ігор в Буенос-Айресі, — каже віце-президент Запорізької федерації легкої атлетики, директор СДЮШОР «Металург» Володимир Самоленко.

 

За підсумками року обласна федерація відзначила грамотами та грошовими преміями від президента федерації легкої атлетики Запорізької області Михайла Букрєєва провідних легкоатлетів регіону. Також було названо ім’я кращого представника королеви спорту на Запоріжжі у 2018-му – почесний титул отримала Анастасія Бризгіна. Кращим тренером визнано Олену Рурак.

 

Олена Назаренко, «ЗА!спорт»