Баскетолістки «Козачки» не змогли здолати принципового суперника

У порівнянні з минулим сезоном БК “Франківськ-ПНУ” постав перед “Козачкою” в новому вигляді.

За словами наставника гостей Юрія Процюка – їхній склад оновився на 50%. Колектив поповнила екс-капітан запоріжанок Світлана Маляр. Також кольори срібних призерок Вищої ліги відтепер захищають Олена Огороднікова та Аріна Білоцерківська, котрі навесні в складі “Сиреноса” взяли першість Литви. Серед новачків і Євгенія Мбайе-Сівакова. Вона власне й відкрила рахунок на 17 секунді матчу. За лічений час рівновагу відновила Дар’я Штура, двічі влучивши зі штрафної позначки. Однак після цього господарки пропустили ривок 0:7. Не сказати, щоб у “Козачки” не було шансів для взяття кошика. М’яч, як і в попередніх турах, ніби з власної волі вислизав із цілі. 8:15 – результат стартової десятихвилинки.

Друга чверть суттєвих змін не принесла. Запоріжанкам не вдавалося намацати впевнений кидок. Тож на велику перерву — знову в ролі наздоганяючих 25:33.

Третій відрізок матчу зафіксував ледь не фатальний проміжний підсумок для “Козачки” – 36:52. Однак у цій чверті капітан нашого клубу Ольга Сівакова вловила кураж перехоплень. Саме вона стане головною зіркою завершальної частини поєдинку.

Протягом четвертої чверті лідерка запоріжанок не давала суперницям дихати. Три перехоплення, сім підбирань та 18 очків! – такий результат Ольги в останні десять хвилин протистояння. В якусь мить це допомогло підопічним Олени Жержерунової скоротити відставання до 6 пунктів. Однак із боку “ПНУ” не менш активно діяла ще одна Сівакова – згадана Євгенія Мбайе, котра стала найрезультативнішим гравцем БК “Франківська” (21 очко). В підсумку місцевим уболівальникам довелось змиритися з черговою поразкою — 58:65.

 

Жіноча Суперліга.

БК “Козачка-КПУ” – БК “Франківськ- ПНУ” – 58:65 (8-15, 25-33, 36-52, 58-65)

БК “Козачка-КПУ”: Сівакова (29 + 9 підбирань), Тихонова (10 + 4 підбирання), Стрілько (8 + 6 підбирань), Радіонова (4 + 7 підбирань), Федоренко (3 + 5 підбирань), Штура (2 + 4 підбирання), Юнісова (2 + 1 підбирання)

БК “Франківськ-ПНУ”: Мбайе-Сівакова (21 + 10 підбирань), Білоцерківська(17 + 5 підбирань), Маляр (9 + 7 підбирань), Боровець (5 + 2 підбирання), Сидорак (5 + 4 підбирання), Огороднікова (5 + 15 підбирань), Гвічіані (3 + 1 підбирання)

 

Прес-служба БК “Козачка-КПУ”