Запоріжці вперше лишилися без медалей Юнацьких Олімпійських Ігор

 

В  аргентинському Буенос-айресі завершилися треті літні Юнацькі Олімпійські Ігри. Україну на змаганнях представляли 55 спортсменів у 22 видах спорту. Додому наша збірна везе 22 нагороди — 7 золотих, 7 срібних та 8 бронзових.

 

Нажаль запорізьких нагород у скарбничці України нема. Нагадаємо, наш регіон на ЮОІ-2018 представляли четверо спортсменів. Бердянські баскетболістки Анжеліка Ляшко та Вероніка Космач, у складі збірної зі стрітболу зупинилися у чвертьфіналі змагань.

Стрибун у воду Олег Сербін  став шостим в індивідуальному виступі на вишці 10 м, і посів аналогічну позицію у командних змаганнях.

Бігун Андрій Васильєв на дистанції 100 м не зміг повністю реалізуватися через травму, і показав останній результат в своєму забігу.

Щоправда можемо порадіти успіху метальника молота Михайла Кохана, який став чемпіоном Юнацької Олімпіади. Та нажаль спортсмен із Запоріжжя віднедавна захищає честь Дніпропетровської області.

Зазначимо, що Юнацькі Олімпійські Ігри проходять втретє. 2010 року на перших ЮОІ в Сингапурі Запорізьку область представляли вісім спортсменів, яким вдалося привезти додому вісім нагород! 2014 року у Нанкіні честь Запоріжжя захищали двоє дівчат, результат теж став стовідсотковим – обоє здобули медалі у своїх дисциплінах. А от треті Ігри, нажаль, видалися безмедальними для представників нашого краю.

 

«ЗА!спорт»