Олександр Надтока – бронзовий призер чемпіонату світу з академічного веслування

 

У болгарському Пловдиві проходить чемпіонат світу з академічного веслування, де у складі парної четвірки захищає честь України запоріжець, представник СК «Мотор-Січ» Олександр Надтока. Нагадаємо, наш квартет блискуче подолав стадію кваліфікації, з першого міста потрапивши одразу до фіналу світової першості.

 

Сьогодні у вирішальному заїзді, де конкуренцію українцям складали екіпажі Австралії, Нідерландів, Ново Зеландії, Італії та Польщі, українці впевнено стартували, і першу 500-метрівку пройшли у статусі лідера.  На другому відрізку вперед вирвалися італійці. Наші хлопці тим часом конкурували за друге місце з командою нідерландів. Позначку у 1000 м український квартет перетнув третім. Наступна 500-метрівка змусила понервувати українських вболівальників – поки Італія та Нідерланди йшли попереду, решта екіпажів неслася що називається «ніздря у ніздрю», позиції змінювалися кожні кілька секунд. На фінішну пряму першими виходять італійці, за ними – австралійці. Українці ж вийшли шостими, і тут зуміли продемонструвати неймовірну силу волі і жагу до перемоги – за 250 метрів до фінішу наші вже четверті, і ведуть боротьбу за третю позицію з новозеляндцями. Хвилюючий фініш, і у наша четвірка Дмитро МИХАЙ, Сергій ГРИНЬ, Олександр НАДТОКА та Іван ДОВГОДЬКО, здобуває бронзу з результатом 05:37.280. Золото у збірної Італії (05:35.310), срібло здобуває Австралія (05:36.510).

 

Нам вдалося зв’язатися з наставником Олександра Надтоки, завідувачем кафедри фізичної культури і спорту, професором ЗНУ, Заслуженим тренером України Андрієм Сватьєвим одразу після нагородження українського квартету.

  • Які враження від фіналу?
  • У надважкій безкомпромісній боротьбі ми програли чемпіонам 1.5 секунди а другому місцю 7 десятих !!!!
  • Які зараз емоції?
  • Емоцій ніяких, все сили віддали боротьбі! Звичайно хотіли виграти!
  • Як будете святкувати бронзу?
  • Спати і їсти! І ніяких весел та човнів!
  • Передасте привіт своїм запорізьким вболівальникам?
  • Так, звісно! А ще хочемо висловити велику подяку підприємству «Мотор-Січ» та особисто В’ячеславу Олександровичу Богуслаєву за підтримку Олександра Надтоки!

 

Зазначимо, що для Олександра Надтоки це вже п’ята медаль чемпіонатів світу. Спортсмен має в колекції два золота і бронзу світових першостей до 23 років, золото дорослого чемпіонату світу, а тепер ще й бронзу. Крім того запоріжець, у складі парної четвірки, є діючим рекордсменом світу та фіналістом Олімпіади в Ріо-де-Жанейро.

 

Вітаємо Олександра Надтоку та Андрія Сватьєва з чудовим виступом на світовій першості, зичимо добре відпочити, і набратися сил на наступний сезон!

 

Олена Назаренко, «ЗА!спорт»