«ХортА» блискуче провела Чемпіонат України з мікс-файту та бойового греплінгу

Безпрецедентна спортивна подія відбулася 5 травня у Василівці – місто вперше приймало Чемпіонат України з мікс-файту та бойового греплінгу(змішані бойові мистецтва).
Змагання національного рівня відбулися у ФОК «Таврія» за ініціативи спортивного клубу «ХортА».

Цей захід став ще одним кроком, за для втілення політики «Хорти», щодо популяризації спорту, залучення молоді до активного дозвілля, пропаганди здорового способу життя.

 

— У «Хорті» розвивають різні єдиноборства – це і вільна боротьба і сумо, є також і Секція змішаних єдиноборств, що також працює на базі ФОК «Таврія». Спочатку хлопці звернулися до нас з пропозицією провести турнір, але згодом він виріс до чемпіонату України. Такого у Василівці ще не було. І головне, ми бачимо попит на такі спортивні заходи серед місцевих жителів. Яскраве підтвердження цього – неймовірна кількість глядачів, що зібралася у спортивному комплексі, — розповів голова правління СК «ХортА» Антон Карнаух.

 

Після урочистого відкриття змагань, окрасою якого стали показові виступи гімнасток КЗ ФОК «Таврія» і СК «ХортА» — «Irida», та гостей з оріхівського клубу змішаних єдиноборств «Спарта», учасники приступили до змагань.

 

На чемпіонат України до Василівки завітали 150 учасників з Києва і Київської області, Дніпра, Харкова та численні представники Запорізького краю – Бердянськ , Мелітополь, Приморськ, Оріхів, Балабіне, та сім клубів з обласного центру. Честь господарів захищали вихованці СК «ХортА».

 

Поєдинки проходили на двох майданчиках – борцівському килимі та в октагоні. Спортсмени змагалися у восьми вікових категоріях від найменших, 4-річних бійців, до дорослих в розділах «новачки», «любителі» та «професіонали». А також у розділах: «Light-Combat», «Combat», «Gi», «No-Gi».

 

Відзначимо сенсаційний успіх 11-річної оріхівської спортсменки Марії Клейн. У розділі «Gi» серед дорослих дівчинка виграла досвідчену і значно старшу гостю з київського клубу «Атос».

Головною ж окрасою чемпіонату стали сім титульних поєдинків серед еліти, за право називатися «Чемпіоном України за версією Mix fight».Тут порадували успіхами вихованці клубу «ХортА». Серед спортсменів до 17 років, титул чемпіона України підтвердив Віталій Чалий, здолавши чемпіона Європи з джиу-джитсу. У цій же віковій групі ще один вихованець «Хорти» Дурсум Гусейнов, став чемпіоном України, перемігши у яскравому та емоційному поєдинку опонента із Запоріжжя.

Всі переможці титульних поєдинків отримали грошові премії та цінні подарунки у вигляді інвентарю. А ще право у подальшому боротися за титульні пояси.

— Ми вперше проводили чемпіонат України у Василівці, і дуже вражені рівнем прийому та гостинності спортивного клубу «ХортА». Нас ще ніде так радо не приймали, за це окрема подяка голові клубу Антону Карнауху, видно що ця людина щиро вболіває за спорт, переймається майбутнім молоді. Також вдячні всьому колективу ФОК «Таврія» — вони відмінно провели чемпіонат України, створили всі необхідні умови для учасників, та теплу гостинну атмосферу в залі. Ми залюбки проведемо у Василівці ще не одні національні змагання, якщо буде така можливість, — зазначив президент федерації мікс-файту та бойового греплінгу України «Легіон Ахмед Клейн.