У Запоріжжі стартувала спартакіада професійно-технічних навчальних закладів

 

Дано старт спартакіаді професійно-технічних навчальних закладів Запорізької області. Протягом начального року на учнів ПТНЗ чекають змагання з мініфутболу,  баскетболу, волейболу та настільного тенісу. А першим видом програми стала легка атлетика. 28-29 вересня команди ПТНЗ обласного центру змагалися у «королеві спорту» на стадіоні «Локомотив». На старт вийшли команди  13 навчальних закладів. У програмі – біг на 100 метрів, стрибки у довжину з місця та естафета 4х100 м. Нажаль програма змагань з легкої атлетики поступово спрощується, це пов’язано як з рівнем підготовки молоді, так і з фізичними показниками сучасних учнів.

 

-Легка атлетика – один з найскладніших видів спартакіади. І нажаль ми бачимо, що з кожним роком наші учні до нього все менш підготовлені. Тому ми змушені спрощувати програму. Раніше були і на витривалість дисципліни, і стрибки у довжину з розбігу. Але зараз ми бачимо що легка атлетика не дуже популярна серед молоді,  —  розповідає головна суддя змагань Анна Хлевна.

Як показали змагання, кращі результати продемонстрували ті учасники, які мають давню дружбу зі спортом. Так у хлопців 100-метрівку виграв Данило Бересток – учень Запорізького професійного ліцею залізничного транспорту займається футболом. Данило став єдиними, хто зумів вибігти з 12 секунд, його результат 11.79 сек. У дівчат перемогу святкувала учасниця чемпіонатів України з легкої атлетики, Марія Соколова. Дівчина, яка навчається Запорізькому професійному торгово-кулінарному ліцеї, пробігла дистанцію за 13.32 сек.

 

У стрибках у довжину з місця серед хлопців з результатом 286 см переміг Юрій Волчков (Запорізький політехнічний центр професійно-технічної освіти). Серед дівчат кращий результат, а саме 225 см, показала Полина Колесник (Запорізький професійний торгово кулінарний ліцей).

В естафеті 4Х100 серед хлопців виграла команда Запорізького професійного ліцею залізничного транспорту, а серед дівчат – квартет Запорізького професійного торгово кулінарного ліцею.

 

— Це перший етап всеукраїнської спартакіади.  Змагання проходять у чотирьох підгрупах – мелітопольська, бердянська, пологівська та запорізька. Переможці потім визначать кращих між собою на обласному фіналі. Збірна команда, яку ми сформуємо за підсумками цих змагань, у 2018 році поїде на чемпіонат України серед ПТНЗ, — розповідає спеціаліст запорізького обласного відділення комітету фізичного виховання і спорту МОН України Едуард Мотора.

 

У командному заліку змагань з легкої атлетики місця розподілилися наступним чином:

 

Юнаки:

1 місце — Запорізький професійний ліцей залізничного транспорту

2 місце  — Запорізький політехнічний центр професійно-технічної освіти

3 місце  — Запорізьке вище професійне училище

 

Дівчата

1 місце  — Запорізьке вище професійне училище моди і стилю

2 місце  — Запорізький центр професійно-технічної освіти водного транспорту

3 місце  -Запорізький професійний торгово-кулінарний ліцей

 

Вже наступного тижня учні ПТНЗ розпочнуть змагання з мініфутболу.

 

Запорізьке обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОНУ