Олеся Повх претендує на звання кращої легкоатлетки України

Федерація легкої атлетики України оголосила претендентів на звання кращого легкоатлета та легкоатлетки країни, за підсумками лютого.

 

Голосування проводиться серед трьох груп: експертна група (Рада ФЛАУ), представники ЗМІ та вболівальники. Голоси кожної з груп при підведенні підсумків будуть враховуватися як третина усіх голосів.

Голосування триває до 23-00 п’ятниці, 3 березня. Нижче ви знайдете перелік претендентів по номінаціям (в алфавітному порядку).

Атлет лютого 2017

·          Артем КОНОВАЛЕНКО – перемога у Запоріжжі на чемпіонаті України у приміщенні серед юнаків з потрійного стрибка з найкращим результатом сезону у світі U -18 – 15 м 18 см.

·          Владислав МАЛИХІН – у стрибках з жердиною перемога на Міжнародній юніорській матчевій зустрічі у Мінську (5 м 50 см – особистий рекорд), чемпіонаті України у приміщенні і чемпіонаті України у приміщенні серед юніорів у Сумах, призер міжнародних змагань зі стрибків з жердиною у Празі. Двічі у лютому бив особистий рекорд.

·          Микита НЕСТЕРЕНКО – перемога на Зимовому чемпіонаті України з метань у Мукачево з метання диска з четвертим результатом сезону у світі – 63.77 м.

Атлетка лютого 2017

·          Ярослава МАГУЧІХ – перемога у стрибках у висоту на чемпіонатах України у приміщенні серед дівчат (U-18) у Запоріжжі (1 м 83 см), а також серед юніорок у Сумах з найкращим результатом сезону у світі U-18 – 1 м 84 см.

·          Олеся ПОВХ – у бігу на 60 метрів перемоги на етапі IAAF World IndoorTour у Дюссельдорфі (7,16 с – SB), на міжнародних змаганнях у Мондвіллі (7,20) і Берліні (7,14 – SB), чемпіонаті України у приміщенні (7,15). 7,14 – 7-й найкращий результат у світі та третій у Європі.

·          Аліна ШУХ – перемога на міжнародному турнірі з багатоборства серії European Athletics Indoor Permit Meetings у Таллінні з другим результатом U-20 в історії п’ятиборства (4542 очки); перемога на міжнародних змаганнях у Тарту у стрибках у довжину (6.10), третє місце на чемпіонаті України у приміщенні у Сумах зі стрибків у довжину (6.07) та перемога на чемпіонаті України у приміщенні серед молоді у Сумах зі штовхання ядра (13.60).

Додамо, що голосування вболівальників відбувається у мережі Facebook за наступними посиланнями:

Найкращий легкоатлет лютого-2017 в Україні

Найкраща легкоатлетка лютого-2017 в Україні