В третьому раунді Кубка ЄГФ на «ZTR» чекає один з фаворитів турніру

ztr-wacher-tun-20У Відні відбулось жеребкування третього раунду кваліфікації Кубка ЄГФ. За його результатами суперником запорізького ZTR стане «Гранолльєрс» — друга команда поточного чемпіонату Іспанії, учасник Фіналу чотирьох Кубку ЄГФ попереднього сезону.

Перший матч протистояння відбудеться 19 або 20 листопада на майданчику  іспанців. Друга гра пройде 26 листопада на запорізькій арені ЗАБ. Вже відомий час повторного матчу. Він почнеться о 17.00.  Всього у третій стадії кваліфікації зіграють 32 команди. Вони поділені на 16 пар. Їх переможці отримають квитки до групової стадії Кубку ЄГФ.
Нагадаємо, ZTR пройшов вже дві стадії кваліфікації Кубку ЄГФ, спочатку розібравшись з молдовським «Олімпусом» (перемоги запоріжців 37:28 та 40:21), а потім подужавши швейцарський «Вакер Тун» (перемога 23:22 та нічия 22:22). «Гранолльєрс», маючи більш високий рейтинг, розпочинає виступи з третьої стадії кваліфікації. Іспанський клуб — один з фаворитів турніру. У минулому сезоні «Гранолльєрс» в Кубку ЄГФ зіграли максимум матчів основної стадії. Іспанці пройшли до групового турніру, де в своєму квартеті фінішували другими за німецьким «Магдебургом». В 1/4-й фіналу «Гранолльєрс» обмінявся перемогами із «Сілкеборгом» 30:24 вдома, та 26:32 в гостях. Рахунок всього протистояння 56:56, проте, за рахунок більшої кількості голів в забитих в гостях, далі пройшов «Гранолльєрс». Не менш драматичнім виявився і матч 1/2 фіналу проти французького «Нанту» — господаря Фіналу чотирьох. «Гранолльєрс» поступився 26:27 (12:12), а завершив турнір перемогою над французьким «Шамбері» (25:21) в матчі за третє місце Кубка ЄГФ.
Головними досягненнями «Гранолльєрс» на міжнародній арені залишаються дві перемоги в Кубку ЄГФ у 1995 та 1996 роках та трофей Кубку Кубків 1976.
У поточному чемпіонаті Іспанії «Гранолльєрс» після семи турів поступається лише «Барселоні» і посідає 2 місце турнірної таблиці (6 перемог, 1 поразка). Найкращим снайпером команди наразі є португальський правий півсередній Хорхе Сілва (202 см) – 38 голів в 7 матчах чемпіонату.  Також в складі є легіони з Чехії та Боснії, всі інші – іспанці.
В минулому сезоні «Гранолльєрс» в національному чемпіонаті фінішував 4-м. Команда 10 разів вигравали іспанську лігу, проте востаннє це ставалось в 1974 році.
Сергій ЦУКІЛО 
ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ