БК «Запоріжжя» зупиняє лідера

zp-krivbasБаскетбольний клуб «Запоріжжя» скористався шансом зачепитися за п’яту сходинку турнірної таблиці, обігравши вдома лідера чемпіонату — «Кривбас»

 

БК «ЗАПОРІЖЖЯ» — БК «КРИВБАС» (Кривий Ріг). 51:41 (4:13, 20:11, 14:7, 13:10). Запоріжжя. 26 березня. Палац спорту ПАТ «ЗАБ».

 
Судді: В. Ісаченко, В. Педьєв, О. Раєвський.

 
БК «ЗАПОРІЖЖЯ»: Рибалко (9 + 5 передач), Змітрович (7), Кондраков (4 + 5 підбирань), Камусакі (4), Буц (4 + 8 підбирань); Віт. Биков, Саєнко (6), Овдєєнко (17 + 8 підбирань).

 
БК «КРИВБАС»: Бояркін (5), Івшин (4 + 9 підбирань), Забірченко (4), Липовцев (7 + 8 підбирань), Глєбов (5 + 6 підбирань); Арт. Щепкін (2), Кондратовець (6), Дробязко, Тихонов (4), Олексій Щепкін (1), Нікітін (1), Ворнік (2).

 
Кидки з гри: 2-очкові – 11/30 – 9/27; 3-очкові: 8/27 – 5/30. Штрафні кидки: 5/7 – 8/12. Підбирання м’яча: 29/8 – 29/16.

 

Для господарів звітний матч був останнім у регулярному чемпіонаті, й навіть той факт, що підопічним Дмитра Щиглінського протистояв лідер, не міг похитнути прагнення порадувати глядачів приємним сюрпризом. Щоправда, двоочкове влучання від Якова Змітровича на першій хвилині зустрічі не стало гарантом домінування запоріжців: наступного шквалу овацій довелося чекати сім довгих хвилин, які стали своєрідною естафетою помилок з боку обох команд. Так, гості лише частково спромоглися скористатися дивною паузою в результативності суперника, про що свідчить низький для лідера відсоток  влучань з гри (23,5 %). Тож не дивно, що кращим серед них у стартовій чверті став Максим Івшин (4 очки + 5 підбирань). У складі ж запорізької команди найефективнішим був Томас Камусакі, три перехоплення якого не дозволили «Кривбасу» збільшити свою перевагу.

 
Мінус 11 пунктів після першого періоду змусили керманича БК «ЗАПОРІЖЖЯ» внести певні корективи. І результат не забарився: на 14-у хвилину «трюльники» у виконанні Олександра Рибалка і Якова Змітровича плюс чотири очки Антона Саєнка звели перевагу «Кривбасу» до мінімуму – 14:15. Однак суттєво розвинути цей успіх господарям не вдалося, хоча незадовго до перерви Камусакі вивів свою команду вперед. А все через те, що запоріжці явно поступалися суперникам у боротьбі за відскоки м’яча (11:26), де панували височенні Івшин і Липовцев. Тож, коли команди пішли на велику перерву, табло засвідчувало рівновагу – 24:24.

 
Нічийні рахунки фіксувалися ще двічі на початку третьої чверті, а згодом запоріжці почали відриватися, головним чином зусиллями Станіслава Овдєєнка, котрий запам’ятався двома влучаннями з-за дуги. У повітрі запахло сенсацією.

 
Сім пунктів переваги БК «ЗАПОРІЖЖЯ» (38:31), за яких розпочалася заключна чверть, налаштовували на думку, що перемогу відсвяткує та команда, в якої не тільки міцні захисні редути й… нерви. Не останню роль мало відіграти вміння логічно завершувати свої атаки, як це зробив на 32-й хвилині 40-річний ветеран «Кривбасу» Віктор Кондратовець, зменшивши відставання до 4 очок. Однак два чергові «трюльники» у виконанні бомбардира запорізького клубу Станіслава Овдєєнка, який став найефективнішим гравцем матчу, поховали надію гостей хоча б на овертайм.

 
Набравши 46 очок, БК «ЗАПОРІЖЖЯ» першим із дев’яти клубів Суперліги Фаворит Спорт фінішував у регулярному чемпіонаті. Але остаточне місце команди Дмитра Щиглінського, як і майбутній суперник у чвертьфінальній серії плей-офф, визначаться на початку квітня.

 

прес-служба БК «Запоріжжя-ЗОГ»»