Медичні центри. Якість обслуговування.

 

Практично всі люди на щось хворіють. Майже всі хвороби виліковні, проте існує величезна проблема: знайти хорошого лікаря, який би був фахівцем своєї справи.

Всі медичні центри пропонують і навіть рекламують своїх працівників але не завжди виправдано. То як боротись із цим і врешті знайти достойного лікаря?
     Перш за все потрібно звернутись до знайомих, особливо до тих, хто вже лікувався і при чому вдало. Якраз вони вже зробили якісь висновки і можуть дати належну оцінку фахівцям, до яких звертались. Але потрібно обов’язково перевірити, чи вони дійсно в них лікувались, а не рекомендують тільки через те, що це їхній кум-брат-сват. Бо в нас народ таке дуже полюбляє. Розхвалюють всіх, хто з родини чи близького кола навіть не знаючи про їхні професійні здібності. 
     Як показує досвід, бажано проходити обстеження не в одного, а в декількох лікарів: так більша ймовірність встановлення правильного діагнозу. А вже відштовхуючись від того — шукати лікаря, який назначить відповідне лікування і буде супроводжувати Вас впродовж усього курсу аж до виздоровлення. Так, це досить важко, але навряд чи є щось важливіше за наше здоров’я, погодьтесь.
     Наступне питання — ціна. Існує хибна думка, що медицина в Україні безкоштовна. Але як тільки Ви з цим зіштовхуєтесь, то одразу ж розумієте, що це не так і що в будь-якому випадку Ви “влітаєте” на досить великі гроші. Що казати, якщо без оплати не можуть навіть роди в швидкій прийняти. А коли приїжджає швидка допомога, то не завжди є бензин, щоб довезти хворого до лікарні. Тому хворіти у нашій державі — досить дороге задоволення. 
     Є, звичайно, компромісний варіант: викликати приватну “швидку”. Але це Вам обійдеться в 250 гривень як мінімум. А більше альтернативи ніякої нема, оскільки система продумана так, що без хабарництва і кроку не ступиш. Чому так? Та тому що ми самі це дозволили. Чому закордоном працює зовсім інша система? Тому що не влада керує народом, а народ владою. Там як тільки людей щось не влаштовує, вони одразу збирають мітинги та акції протесту. Таким чином вони регулюють державну систему і тримають достойний рівень країни. А як в нас? Говорити можуть всі і багато, а от щось зробити — зась. 
     Є ще один вагомий нюанс, який потрібно враховувати, коли проходите обстеження: не варто показувати лікарям, що у Вас є достатньо грошей. Чому? Та тому що раптом з’явиться ще цілий набір хворіб, про які Ви ніколи навіть не чули. А це досить таки реальна штука. 
    Ну от, шукайте і добре вибирайте лікарів. Ваше здоров’я у Ваших руках.