«Авиастар» уступил «Черкасским мавпам» в первой встрече ¼ кубка Украины

 

Запорожцы имели все шансы одолеть «обезьян» 
 
 
 
 
 
Вчера запорожский «Авиастар» на площадке СК «Строитель» принимал действующего чемпиона высшей лиги, «Черкасских мавп», в рамках  ¼ кубка Украины. Для подопечных Владимира Севастьянова эта игра стала дебютом в Кубке, напомним в ¼ «Авистар» попал автоматически, после того как на этапе 1/8 снялся с соревнований первый соперник БК«Севастополь». 
 
 
 
Игра, собравшая в «Строителе» немногочисленное количество зрителей, имела все шансы завершиться в пользу хозяев, несмотря на то, что первая четверть была за «Черкасскими мавпами» (19:12). К серидине игры запорожцы исправили ситуацию, и пошли на пеперыв с преимуществом 38:34, а по итогу третьей четверти и вовсе вели +11 — 58:47.  Однако удержать результат «Авиастар» не смог, проиграв в итоге всего в три очка 74:77. 
 
 
«Авиастар» — «Черкаські Мавпи» 74:77 (12:19; 26:15; 20:13; 16:30)
 
Авиастар»: Бойко – 26 о + 5 п + 4 пер, Тороп – 23 о + 4 п, Квитковський – 9 о.
 
«Черкаські Мавпи»: Журжий – 16 о + 3 п, Коротков – 12 о + 6 п, Пархоменко – 11 о, Насенник – 9 о + 6 п, Цьопич – 9 о + 4 пер.
 
Повторную встречу коллективы проведут 13 февраля в Черкассах. 
 
 
Своими впечатлениями об игре тренеры поделились с пресс-службой БК 
 
   Володимир Холопов, головний тренер БК «Черкаські Мавпи»:
 
«Сьогоднішня гра була фактично програна: перед заключною чвертю ми поступалися з десятиочковою різницею і все ж зуміли виграти. Десь наприкінці гри допоміг Володимир Журжій, який в цьому відрізку набрав п’ять важливих очок. Але разом з цим хочу сказати, що свій рівень гри не показав жоден з гравців, а команда в цій грі зіграла на відсотків 20 своїх можливостей. Я вважаю, що головна проблема тут лежить в площині психології, адже зараз в силу різних причин команда перебуває не в найкращому моральному стані.  Загалом же, це, напевне, найгірша наша гра за два сезони.    Щодо суперника, то «Авіастар» – доволі добротна команда, міцний середняк, який може принести будь-кому неприємності. Сьогодні у запоріжців доволі якісно зіграли два лідери Бойко і Тороп, які, відповідно, набрали по 26 та 23 очка. При чому напередодні був доволі серйозний скаутинг, на якому ми робили акценти саме на цих виконавцях, але втримати їх так і не змогли». 
 
   Володимир Севаст’янов, головний тренер БК «Авіастар»:
 
Я задоволений грою, хоча й ми втратили перемогу у фактично виграному матчі. Ми невдало почали і програвали з одинадцятиочковою різницею. Після цього за рахунок зонного захисту зуміли надолужити згаяне і навіть вийти вперед. Вирішальною стала четверта десятихвилинка, яку ми програли з різницею в 16 пунктів. Це говорить про те, що нам десь не вистачає функціональної підготовки. Приміром, той же Бойко в заключному періоді припустився кількох прикрих помилок саме через втому. Також дуже прикро, що травму в цій грі отримав наш головний розігруючий Севаст’янов, якщо він не візьме участь в матчі-відповіді, то буде непросто. В суперників хочу відзначити Володимира Журжія, який у четвертому періоді зумів набрати 8 очок і тим самим серйозно допоміг своїй команді».

Елена Назаренко