Ферро проиграл на выезде ДнепрАзоту

 В третьей четверти запорожские баскетболисты набрали два очка

 

 

 

 

Днепр-Азот — Ферро-ЗНТУ 76:66 (17:24, 21:25, 11:2, 27:15)

Д: Карим (21 + 9 подборов), Балашов (8), Горбенко (7), Дьюкс (21 + 13 подборов + 4 передачи + 4 потери), Сокур (12) — старт; Чигринов (3), Лохманчук (3 + 3 перехвата), Берхин (1), Неруш (0).

Ф: Мэйс (14), Рыбалко (8 + 5 передач), Кондрусевич (10 + 6 подборов + 4 передачи), Бернс (16 + 9 подборов), Робертс (4 + 10 подборов) — старт; Хантер (9), Овдеенко (5), Шапошников (0).

Броски с ближней и средней дистанции: 14/33 (42,4%) — 14/36 (38,6%)

Броски с дальней дистанции: 12/37 (32,4%) — 10/21 (47,6%)

Штрафные броски: 12/20 (60%) — 8/11 (72,7%)
 

 Раніше «ДніпроАзоту» ніколи не вдавалося обіграти команду Кирила Большакова. І ось, нарешті, дніпродзержинцям це вдалося, та ще й як: навряд чи наставник запорізького клубу зможе згадати, коли ще його підопічні набирали всього 2 очки за чверть. Та й 17 очок за половину гри в однієї з найбільш результативних команд української Суперліги – все це межує з містикою.

Сюжет попередніх протистоянь «ДніпроАзоту» та «Ферро» зазвичай протікав за схожою схемою: запоріжці рано чи пізно відривалися у рахунку й потихеньку доводили цю різницю до такої, яку відіграти неможливо в принципі. Ось і цього разу, здавалося, все піде за сценарієм гостей: на межі першої та другої чвертей «Ферро» здійснив ривок – 9:0. І хоча дніпродзержинцям вдалося завдяки кільком влучанням Дюкса та фірмового «трюльника» від Балашова скоротити розрив, але на велику перерву команди пішли за досить комфортної перевагт «Ферро» – 38:49. Причому, основними складовими успіху у гостей стали значна перевага за підбираннями – 22 проти 11, і майже феноменальна влучність кидків із-за дуги – 7 з 9-ти.

А ось третю чверть цього матчу шанувальники запорізького клубу ще довго будуть згадувати з жахом. Схоже, за першу половину Ігорю Чигринову вдалося намацати у суперника «больові точки», і з відновленням гри його підопічні зуміли повністю перекрити кисень снайперам «Ферро». 1 точний кидок із 12-ти від Бернса – от і все, чого гостям вдалося досягти у цій десятихвилинці. Навіть штрафні Робертса потрапили «в молоко». Справедливості заради треба сказати, що і дніпродзержинці в цій чверті не виблискували – всього 4 влучання з 19-ти, але два з них виявилися триочковими, що й зумовило відродження інтриги перед заключною чвертю – 49:51.

Її початок також не порадував запорожців: влучання Балашова з-за дуги та Дюкса вивели вперед вже «ДніпроАзот», і незважаючи на те, що надалі баскетболістам «Ферро» тривалий час вдавалося утримати своє відставання від дніпродзержинців в межах одного-двох точних кидків, у свою перевагу підопічні Чигринова буквально вгризлися зубами. Дюкс зі своєю граціозною пластичністю знімав підбирання як під своїм кільцем, так і під кільцем суперника, змушуючи помилятися свого опонента Харріса – 6 (!) промахів за чверть. Спроба ж Мейса «врятувати Батьківщину» не вдалася: після точного триочкового пішли промахи та втрата. Кілька точних штрафних дозволили дніпродзержинцям спокійно провести останню хвилину, а увінчало матч шоу від Джонні Дюкса. За кілька секунд до кінця він зумів врятувати практично безнадійний м’яч з ауту біля свого щита, а потім встиг прибігти під кільце суперника й, отримавши пас від Каріма, смачним данком підвів підсумок цієї зустрічі – 76:66 на користь «ДніпроАзоту».

Післяматчева прес-конференція

Станіслав СОКУР, гравець БК "ДніпроАЗОТ":

— З таким же захистом, як сьогодні, ми грали й проти Маріуполя. Ми наполегливо працюємо на тренуваннях над різними видами захисту й до кожного суперника обираємо окремий його вид. Переборовши втому після переїзду, ми побігли, відзахищалися та здобули перемогу.

Ігор ЧИГРИНОВ, головний тренер БК «ДніпроАЗОТ»:
— Переваги вдалося досягти за рахунок захисту, наполегливості у другій половині. Щодо першої половини, то вона мене абсолютно не влаштовує, тому що ми знову повністю програли підбір. Але після великої перерви наш захист показав, що можна впоратися і з сильними гравцями.

Станіслав ОВДЄЄНКО, гравець БК «Ферро-ЗНТУ»:
— Дуже прикро, що програли, хоча їхали, налаштовуючись лише на перемогу, й уболівальники нас чудово підтримували. Першу половину відіграли добре, а у другій не знайшлося лідера, котрий
взяв би гру на себе та в потрібний момент забив потрібні очки.

Дмитро ЩИГЛИНСЬКИЙ, тренер БК «Ферро-ЗНТУ»:
— Дві половини матчу відрізняються дуже сильно. Якщо в першій половині команда грала: захищалася, атакувала, організовувала швидкий прорив, то у другій ми не впоралися із зоною суперника. Команда втратила впевненість у собі, а гравці «ДніпроАЗОТу» спіймали кураж, і на цьому куражі їм вдалося переломити хід поєдинку.

 

 

За матеріалами сайту БК "ДніпроАЗОТ"