Стивен Бьортт в символической пятерке полуфиналов плей-офф Суперлиги

 Защитник "Ферро" играл с "Азовмашем" практически без замен

 

 

 

 

По завершенню півфінальних серій офіційний сайт Суперліги визначає символічну п’ятірку другого етапу плей-офф, за підсумками якого до фіналу вийшли «Будівельник» і «Азовмаш».

Захисники

Стівен Бьортт («Ферро-ЗНТУ») – 24.8 очка + 6.5 передачі + 3.3 підбирання + 1.8 перехоплення = 24.3 РЕ.

Півфінальну серію з «Азовмашем» Стівен Бьортт відіграв практично без замін, однак навіть втома не завадила плеймейкеру запоріжців стати найрезультативнішим і найефективнішим гравцем своєї команди. Зокрема, в першому матчі проти маріупольців Бьортт повторив особистий кращий показник сезону, набравши 39 балів рейтингу ефективності, а також віддав рекордну кількість передач партнерам – 12. У двох виїзних поєдинках результативність американця не падала нижче позначки у 20 очок, хоча в єдиному матчі серії, який запоріжці виграли, показники Стівена, котрий втім записав на свій рахунок 7 передач, були значно скромнішими. Невипадково, після другої гри наставник запоріжців Кирило Большаков, який від часу появи легіонера в команді намагається знайти гармонію між командною грою та діями американця на паркеті, зауважив, що Бьортт – сильний гравець, чий індивідуалізм можна виправдати тією користю, яку він приносить команді.

Фред Хаус («Азовмаш») – 13.5 очка + 5.3 підбирання + 5 перехоплень + 4 передачі = 20 РЕ.

По завершенню серії з «Ферро-ЗНТУ» Фред Хаус наголосив, що його роль у команді – бути «локомотивом», який, постійно націлений на перехоплення та підбирання, розганяє її гру, а також створює моменти партнерам. В таких умовах американець, за власним зізнанням, почувається як риба у воді, і саме така його гра багато в чому сприяла успіху «Азовмаша» у півфіналі. Лише набираючи оберти в перших двох матчах серії, в домашніх поєдинках із запоріжцями Хаус був просто нестримним, записавши у них на свій рахунок сумарні 40 очок, 14 перехоплень, 13 підбирань, 10 передач, 1 блок-шот і 60 балів рейтингу ефективності.

Форварди

Артур Дроздов («Будівельник») – 9 очок + 9 підбирань + 2 передачі + 1.7 перехоплення = 18.3 РЕ.

Гра Артура Дроздова стала одним із ключових факторів перемоги «Будівельника» в півфінальному протистоянні з «Києвом». У всіх трьох матчах серії форвард «будівельників» блискуче відпрацьовував на підборі, виконував величезний обсяг чорнової роботи, а також своєчасно підключався до атак команди. Саме його триочкові кидки вносили необхідний перелом у гру, збивши наступальний запал «вовків» і поховавши їх надії на позитивний результат на останніх хвилинах першого поєдинку та забезпечивши необхідну перевагу господарям на старті третьої чверті другого матчу.

Деметріус Александер («Азовмаш») – 21.3 очка + 6 підбирань + 3.8 передачі + 1.3 перехоплення = 24.5 РЕ.

Деметріус Александер блискуче провів серію з «Ферро-ЗНТУ», ставши найрезультативнішим і найефективнішим гравцем маріупольської команди за її підсумками. Задаючи тон атакам «Азовмаша», американець продемонстрував не лише вміння влучати з будь-яких дистанцій і боротися на щиті, а й вдало асистувати партнерам, зокрема записавши на свій рахунок 7 передач у четвертому матчі. Перша ж гра в Запоріжжі, у якій він повторив особистий рекорд ефективності, взагалі стала чи не найкращою для Александера в сезоні.

Центровий

Михайло Анісімов («Будівельник») – 14.7 очка + 5.3 підбирання + 0.7 передачі = 14 РЕ.

Ні для кого не секрет, що В’ячеслав Кравцов визначає гру «Києва» в передній лінії, і саме нейтралізація центрового «вовків» може стати ключем до успіху у протистоянні з командою Віталія Чернія. У трьох матчах півфінальної серії Михайло Анісімов за підтримки Андрія Малиша повністю переграв свого візаві під щитами, насамперед в атаці (левову частку очок литовський центровий заробляв саме після вдалих і вкрай важливих підбирань під чужим кільцем), демонструючи, крім того, високий відсоток влучань з гри.
 

 

 

Официальный сайт Суперлиги