Возьмет ли "Козачка" реванш у "Динамо"?

  Превью центральной встречи 25-го тура женского чемпионата Украины по баскетболу

 

 

 

26 лютого столичні вболівальники зможуть побачити чергову серію класичного протистояння українського жіночого баскетболу: «Динамо» прийматиме «Козачку». Слід нагадати, що менше, ніж тиждень тому, ці команди вже з’ясовували стосунки в Запоріжжі. Тоді, на жаль, особливої боротьби не вийшло. Господарки боролися на рівних лише протягом 6-7 хвилин матчу, а потім відпустили киянок на значну відстань. В результаті, вони перемогли 84:67. 

Найбільший внесок у перемогу «Динамо» минулої суботи зробили легіонерки Марінела Агіларєва та Дейвінея Пейн. На їх рахунку не тільки 38 очок, а й 18 підбирань. З кращою сторони в організації атак проявила себе і Наталя Сільянова. Утім, за словами головного тренера киянок Володимира Рижова-молодшого, принаймні активна участь досвідченої баскетболістки у завтрашньому матчі під питанням: у неї проблеми з ногою.

Серед питань, які необхідно вирішити Рижову, — настрій його підопічних на матч.
— Нам слід забути про ту перемогу, ніби все починається спочатку, — говорить Володимир Володимирович у коментарі для сайту УПБЛ. – Мені слід попрацювати у цьому напрямку – налаштувати дівчат так, щоб вони передчасно не відчували себе фаворитками, і виходили на майданчик працювати. Тим більше, що «Козачка», на мою думку, зіграла гірше нас, не в свою силу.

Стосовно Юрія Велігури – керманича «Козачки», то він ще після суботньої зустрічі відмітив: «Нам треба більше тренуватися. На жаль, у нас такої можливості зараз немає». Утім, можна не сумніватися, що запоріжанки попрацювали над помилками, і намагатимуться взяти реванш. Досвіду та майстерності, напевне, таким баскетболісткам як Олена Фенько, Ольга Краснікова, Світлана Козаченко для цього не позичати.

Якщо звернутися до статистичних даних, то найкраще себе проявлили у поєдинках киянок та запоріжанок – Пейн та Римаренко – 17,3 очок і 5,5 підбирань проти 16,6/5,8.

Минула зустріч між «Динамо» та «Козачка» у столиці 29 грудня закінчилася перемогою господарок – 85:79.

Отже, очікуємо завтра цікавої зустрічі. Нагадаємо, що розпочнеться вона о 18.00 у залі фізкультурного корпусу НПУ ім. Драгоманова, що на вулиці Тургенівській, 3-9.

 

 

ЖУПБЛ