Запорожские футбольные функционеры подвели итоги года и получили награды

 Прошел конгресс Запорожской областной федерации футбола

 

 

 

Минулої суботи відбувся VІ черговий Конгрес Запорізької обласної федерації футболу, на якому про роботу цієї громадської організації в минулому році звітував голова ЗОФФ депутат обласної ради Віктор Межейко. В заході взяв участь заступник голови обласної ради Анатолій Світлицький. 

Як зазначив доповідач, проведена робота щодо залучення нових команд для участі в першості області та інших турнірах. Визначені пріоритети Стратегії розвитку футболу на 2010 – 2012 роки. Здійснено роботу із залучення нових колективних членів ЗОФФ: протягом року їхня кількість збільшилася на 18. 

Крім того, організовані семінари арбітрів з футболу і міні-футболу, що обслуговують змагання різних рівнів, курси підвищення кваліфікації тренерів. Поряд з чемпіонатом області проводилися першість області серед юнаків, турніри на призи клубу «Шкіряний м’яч», активізовано роботу з участі команд ветеранів у чемпіонаті України і товариських матчах. 

Технічний комітет ЗОФФ вдосконалив систему обліку футболістів: провів ліцензування всіх учасників обласних змагань, створив електронну базу даних. 

Звичайно, криза не обминула й масовий футбол. Але він вижив завдяки допомозі владних структур області, міст і районів, підприємств і бізнесменів, яким не байдужа доля популярного виду спорту. 

До речі, проблема спортивної бази залишається найгострішою. Для повноцінної діяльності ЗОФФ ця організація повинна мати на своєму балансі футбольне поле стандартних розмірів зі штучним покриттям, яке б дозволяло проводити змаганням протягом усього року, два стадіони для пляжного футболу (в Запоріжжі та Бердянську). 

Анатолій Світлицький запевнив, що владні структури області навіть за нинішньої складної економічної ситуації знаходять бюджетні кошти для розвитку фізичної культури та спорту, які є однією з гарантій фізичного здоров’я нації. Анатолі Анатолійович і підтримав пропозицію ФК «Ілліч-Осипенко» про проведення в нинішньому році багатоступінчатого Кубка Перемоги. 

Анатолій Світлицький вручив грамоти Запорізької обласної ради, якими нагороджені в. о. директора ДЮСШ ФК «Металург» Леонід Ключик і президент ФК «Вікторія» (Чернгігівський район) Станіслав Курленков. Подяками голови обласної ради відзначені президент і головний тренер ФК «Таврія» (Новомиколаївський район) Анатолій Лютий і президент і головний тренер ФК «Токмак» Яків Очкаленко.

Голова обласної федерації футболу Віктор Межейко вручив великій групі футбольних функціонерів і тренерів почесні грамоти і сертифікати ФФУ, арбітрам – посвідчення ЗОФФ. А потім відбулося врочисте нагородження кубками й дипломами переможців і призерів минулорічних чемпіонату і юнацької першості області. Комплекти футбольної форми отримали найкращі колективи в клубному заліку – ФК «Таврія» (Новомиколаївка), «Олком-2» і ДЮСШ «Олком»(Мелітополь), ДЮСШ
(Кам’янка-Дніпровська).

 

Запорiзька обласна рада