"Ферро" — в следующем раунде Кубка Суперлиги

 Запорожцы обыграли «Кривбассбаскет» и на выезде

 

 

 

 

«Кривбасбаскет» поступився «Ферро-ЗНТУ» і в домашньому матчі з рахунком 67:78 (13:18, 19:15, 16:24, 19:21). Таким чином перевага запорізької команди, яка проходить до наступного етапу Кубку Суперліги, за сумою двох матчів склала тридцять очок – 163:133.

«Кривбасбаскет»: Копрівіца – 12 очок + 2 підбирання; Антонієвич – 11 очок + 4 передачі + 2 перехоплення; Жужа, Аннєнков – по 8 очок.

«Ферро»: Томас – 30 очок + 11 підбирань; Рибалко – 11 очок + 5 передач; Тіггс – 9 очок + 9 підбирань; Хантер – 9 очок + 6 підбирань.

 

В матчі-відповіді другого етапу Кубку Суперліги «Кривбасбаскет» вдруге поступився запорізькому «Ферро-ЗНТУ». Склалося враження, що на господарів тиснув тягар відповідальності, гравці тримали в голові думку про те, що потрібно не просто перемогти, а, як мінімум, з перевагою у двадцять очок. Швидше за все, це й зіграло злий жарт з господарями паркету.

Рахунок у грі відкрив капітан запоріжців Рибалко. Через кілька хвилин гості були попереду на шість пунктів, що змусило тренера криворіжців Звєздана Мітровіча взяти тайм-аут. Той виявився продуктивним, оскільки до кінця десятихвилинки господарі зуміли приборкати стартовий запал «Ферро-ЗНТУ» і вирівняти гру, хоча істотно зменшити різницю в рахунку не вдалося. 13:18 – результат першої чверті.

Початок другої чверті був за «Кривбасбаскетом». Зібравшись, команда почала перегравати суперника, реалізовуючи свої кидки і блокуючи кидки суперника. «Трюльник» від Аллена виводить «Кривбасбаскет» вперед, а Несбітт додає в скарбничку команди ще два пункти. Кирило Большаков, відчувши щось неладне, взяв хвилинну перерву і, судячи з усього, вніс потрібні корективи в гру, тому що до середини чверті запоріжці спершу зрівняли рахунок, а потім і зовсім повернули собі перевагу в рахунку. Таким чином, першу половину гри команди завершили з рахунком 32:33.

Після великої перерви швидкості на паркеті зросли. Гра набула дещо іншого характеру. Останні дві десятихвилинки були немов брати-близнюки. То одна команда наздоганяла іншу, то навпаки. Простіше кажучи, на паркеті відбувалися всім відомі «гойдалки». Але, все ж, гості в останні дві хвилини заключної чверті дотиснули криворіжців. Фінальна сирена зафіксувала на табло невтішні для «Кривбасбаскета» 67:78.
 

 

Післяматчева прес-конференція

Кирило Большаков (головний тренер БК «Ферро-ЗНТУ»):

По-перше, ми готувалися до серйозної боротьби. Ми чудово розуміємо, наскільки важливо для команди «Кривбасбаскет» зупинити цю смугу невдач. Слід обов’язково отримати перемогу, а далі все піде, колектив дуже хороший. Треба, щоб команда набула впевненості. «Кривбасбаскет» добре захищається, сьогодні повністю відрізали задню лінію. Поки ми не внесли певні корективи, в нас були проблеми. Готувалися проти високорослої гри суперника, а сьогодні сталося навпаки – здорово зіграли Анненков і Антоніевич. Не розумію, що сталося наприкінці, але за рівної гри нам вдався такий відрив. Може бути, команда Кривого Рогу думала про те, що їм потрібно вигравати з різницею в двадцять пунктів, хотіла швидко піти у відрив. В цілому, гра сьогодні була хорошою, гадаю, такі ігри прикрашають чемпіонат.

Звєздан Мітровіч (головний тренер БК «Кривбасбаскет»):

Готувалися показати хорошу гру. Поки що, в новому році, нам не вдається перемогти. Останніми днями ми проводили силові тренування, команда навантажена стовідсотково. З таким ставленням до гри на підборі, ми ще довго не виграємо. В цьому аспекті повинна брати участь вся команда, без винятків. Також потворним є відсоток влучень – як з лінії штрафних кидків, так і з-під кільця. Сьогодні, принаймні, в десяти ситуаціях ми промахнулися з-під кільця, і втратили багато «легких» очок. Налаштовуємося на всі ігри, як і раніше, навіть трохи посилили роботу. Незадоволений грою лідерів, які не показують своє справжнє обличчя. Аллен, снайпер команди, сьогодні два рази промахнувся з-під кільця. Можу перераховувати всіх, від капітана і до наймолодшого гравця Зайцева. По такій грі, яку ми показали, ми повинні були програти більше ніж в одинадцять очок.

Прес-служба БК «Кривбасбаскет»