Григорий Вуль: "К плей-офф мы будем в лучшей форме"

 Исполнительный директор «Козачки» о выступлении команды в чемпионате

 

 

 

 

 

Останній матч першого кола чемпіонату УПБЛ між київським «Динамо»-НПУ та запорізькою «Козачкою» вийшов не простим для столичного клубу. Команда, яка йде на третьому місці у турнірній таблиці чемпіонату змогла дати справжній бій лідерові турнірної таблиці, програвши їй лише з різницею у шість очок. Щоправда слід сказати, про те, що тренер столичного клубу не задіяв у цій грі кількох гравців – Джої Клайберн, Ганну Стафюк і Марину Герман. Але не дивлячись на поразку, виконавчий директор «Козачки» Григорій Вуль залишився задоволеним діями своїх баскетболісток і в інтерв’ю офіційному сайту ліги сказав, що найближчими днями клуб планує підсилитися кваліфікованою баскетболісткою.

— До Києва ми їхали вигравати, — сказав після матчу «Динамо»-НПУ – «Козачка» Григорій Вуль. – І ми могли це зробити, як би влучно наші гравці потрапляли з під кошика. Разів десять – дванадцять вони змазали з такої вигідної позиції. У нас гарна команда, ми граємо з величезним бажанням. Мені подобається з яким професіоналізмом дівчата відносяться до роботи. Обіцяю, що ми будемо поступово прогресувати і коли настануть ігри на виліт ми перебуватимемо у своїй найкращій формі, — додав Вуль.

Нагадаємо, що для «Козачки» друге коло чемпіонату УПБЛ розпочнеться 4-го січня у Запоріжжі. На підопічних Юрія Велігури знову очікує не легке випробування – дніпропетровський «Дніпро», для якого цей матч стане останньою репетицією напередодні подинку 1/16 фіналу жіночого Кубку Європи. Нагадаємо, що у першому колі чемпіонату УПБЛ у Дніпропетровську «Дніпро» завдав суттєвої поразки «Козачці» (77:53). Цього разу гравці запорізького клубу бажають взяти реванш. Тим паче, що гра відбудеться у Запоріжжі.

За словами керівника запорізького клубу – Григорія Вуля він продовжує слідкувати за американкою Егенті Череті, яка виступає за польський клуб «Торунь» — суперника київського «Динамо»-НПУ по 1/16 фіналу розіграшу жіночого Єврокубку-2009/10. За його інформацією тренери польського клубу не дуже задоволені нею. Про це свідчить і статистика баскетболістки – у груповому турнірі жіночого Єврокубку вона проводила на майданчику по 20 хв. набирала у середньому по 6.3 очки за гру і робила по 6.8 підбирань. У польському чемпіонаті вона набирає по 7.5 очок. Хоча у минулому сезоні у складі «Козачки» її статистика була більш вражаючою – 19.4 очок за матч і 12.2 підбирання. «Не знаю як поляки, але ми у минулому сезоні були дуже задоволеними нею. Вона гармонійно вписувалася до нашого колективу. Як тільки вона вирішить залишити польський колектив ми зробимо все можливе, щоб вона опинилася саме у «Козачці», — додав Григорій Вуль.

 

ЖУПБЛ