"Ферро" стартует в плей-офф с поражения

 

Запорожцы уступили в Кривом Роге «Кривбассбаскету» 

 

«Кривбасбаскет» (Кривий Ріг) – «Ферро-ЗНТУ» (Запоріжжя) — 93:82 (24:13, 24:27, 22:24, 23:18)

Кривий Ріг. 3 травня. 
«Кривбасбаскет»: Шапошников (4), Хавел (15), Корабльов (17), Землич (3), Раймер (10 + 6 підбирань); Глєбов (6 + 7 підбирань), Кондратовець (8), Зайцев (7), Павлович (16 + 5 підбирань), Коротков (1), Фон (6 + 5 передач + 6 підбирань).
«Ферро-ЗНТУ»: Рибалко (11), Фонтенет (19 + 6 підбирань), Кондрусевич (2), Балашов (7 + 9 підбирань), Чемякін (2); Чековськи (11), Коженець (14), Большаков, Локтіонов (1), Коваль (5), Киселюс (10). 
Кидки з гри: 2-очкові – 21/34 – 24/47, 3-очкові – 6/20 – 3/11.
Штрафні кидки: 33/43 – 25/39.
Підбирання м’яча: 26/10 – 20/9.

Перший матч серії для обох команд видався дуже нервовим. Перемогти могли обидві команди, все залежало лише від фінального ривка.

Команди розпочали достатньо обережно. Запоріжці розпочали гру з фолу, тому «Кривбасбаскет» достатньо легко вийшов уперед. Криворіжці взяли гру під свій контроль і нічого суттєвого не дали зробити супернику у першій чверті, до того ж господарі паркету під кінець десятихвилинки довели свою перевагу до +11 (24:13).

Друга чверть особливих змін у гру не внесла. Господарі так і тримали гру під своїм контролем, не даючи супернику розгулятись у нападі. По ходу чверті Звездан Мітровіч вдало варіював складом, тому команда грала в одному темпі не збавляючи оборотів. Друга чверть завершилась для «Кривбасбаскету» більш менш спокійно, тим паче, що господарі зберегли більш менш комфортну перевагу у рахунку +8 (48:40).

«Велика перерва» налаштувала гостей на серйозну боротьбу. Всі події і розгорнулись у третій чверті. Запоріжці забігали швидше, закрили всі підходи до свого кільця. Та й криворіжці трохи підсіли фізично, так як ще три дні тому вони грали проти «ДніпрАЗОТа» і цей поєдинок теж був не простим. «Ферро-ЗНТУ» потроху почало наздоганяти суперника. За три хвилини до закінчення чверті запоріжці зусиллями Коженця та Фонтенета скоротили відставання у рахунку до двох очок (60:58). Та криворіжців не так легко зламати. Вчасно схаменувшись, хлопці зібрались і почали набирати очки на свою користь Два підряд влучні триочкові кидки Хавела та на додачу ще один від Земліча – роблять рахунок більш прийнятним для «Кривбасбаскету». Шкода, що у такій чудовій грі виникла «суддівська проблема», та коментувати її не варто глядачі все бачили самі.

Остання десятихвилинка не розчарувала глядачів, які вболівали за криворіжців. Вийшовши у третій десятихвилинці на 6 очок уперед «Кривбасбаскету» необхідно було збільшити перевагу і довести матч до перемоги. Можливо запоріжці «перегоріли» у третій чверті, бо на останню їх вже не вистачило. Господарі паркету впевнено довели гру до перемоги – 93:82.

Тож, 1:0 на користь «Кривбасбаскету» у серії. Очікуємо завтрашньої битви, яка теж обіцяє бути захопливою.

Кирило Большаков, головний тренер БК «Ферро-ЗНТУ»:

— Я вітаю «Кривбасбаскет» з перемогою. Що тут коментувати, ви самі все бачили. У мене все. 

Звездан Мітровіч, головний тренер БК «Кривбасбаскет»:

— Дуже нервова гра, особливо третя чверть. Весь матч провів на ногах. Команда дуже втомилася. Завтрашня гра буде дуже важливою у цій серії, хлопці самі побачили, що запоріжці налаштовані на перемогу дуже серйозно. 

УБЛ