Винсент Хантер в символической пятерке Суперлиги

 Центрогово «Ферро» отметили по итогам прошлой недели

 

 

 

 

Пропонуємо Вашій увазі символічну п’ятірку Суперліги, кандидати до якої були визначені за підсумками шести матчів чемпіонату та шести матчів Кубку Суперліги, що відбулися протягом минулого тижня.

Захисники

Джейсон Кроу («Дніпро») – 20 очок + 8 передач + 5.3 підбирання + 4.3 перехоплення = 23 РЕ**.

Дніпропетровський «Дніпро» на тижні провів три матчі: один у чемпіонаті й два в рамках Кубку Суперліги. Попри те, що обидва кубкові протистояння підопічні Дениса Журавльова програли, захисник команди Джейсон Кроу своєю грою вкотре заслужив місце у п’ятірці тижня. Особливо вдалися американцю ігри з «ДніпроАзотом» – у першій з них Кроу приніс команді перемогу, набравши наприкінці матчу 9 очок поспіль, а також здійснивши важливе перехоплення та віддавши дві результативні передачі партнерам, у другій – записав на свій рахунок 24 очка, 10 передач і 7 перехоплень, здобувши 31 бал рейтингу ефективності. Попри помилки, а також те, що молодшим опонентам іноді вдається його переграти, тридцятитрирічний американець, котрий вийшов на третє місце у чемпіонаті серед найкращих «асистентів», залишається ключовим гравцем БК «Дніпро», доводячи це в кожному матчі.

Джером Колмен («ОДЕСА») – 23 очка + 5 передач + 4 підбирання + 1.5 перхоплення = 22 РЕ*.


«ОДЕСА» здобула на тижні дві перемоги, продемонструвавши високу результативність. Жертвою «акул» у Кубку став «Дніпро», який підопічні Віталія Лебединцева переграли з рахунком 101:71, у чемпіонаті ж «ОДЕСА» здобула виїзну перемогу в дербі над «Хіміком» із рахунком 107:83. В обох перемогах безпосередню участь узяв захисник одеситів Джером Колмен. Так, у матчі з дніпрянами на його рахунку 20 очок і 5 передач, у грі ж із южненцями американець, вирізнявся навіть на фоні своїх співвітчизників – Блессінгейма та ДеГроута, ставши найрезультативнішим (26 очок) і найкориснішим (24 РЕ) гравцем поєдинку.

Форварди

Джон ДеГроут («ОДЕСА») – 20 очок + 6.5 підбирання + 1.5 перехоплення + 1 блок-шот = 22.5 РЕ*.

Джон ДеГроут долучився до обох перемог «ОДЕСИ», набираючи в кожному матчі по 20 очок, а також доволі непогано працюючи на підбираннях (8 і 5 зібраних відскоків відповідно). Поступово форвард «акул» підтягується до Блессінгейма та Колмена, котрі входять до п’ятірки найрезультативніших гравців ліги, демонструючи не лише результативну, а й стабільну гру.

Річард Гуін («Будівельник») – 12.5 очка + 7.5 підбирання + 1.5 передачі +1 перехоплення + = 21 РЕ*.

Річард Гуін, якому на початку сезону повністю розкритися завадила прикра травма, поступово знаходить себе в «Будівельнику», свідченням чому – гра, яку четвертий номер продемонстрував на тижні. І якщо в кубковому матчі з «Кривбасбаскетом» американець відзначився скромними 4 очками та 6 підбираннями, щоправда, при 12 балах рейтингу ефективності, то в суботу в «Меридіані» провів найкращу свою гру в майці «гладіаторів». Усього одного зібраного відскоку не вистачило Річарду, котрий надзвичайно активно діяв під кільцем, а також влучно стріляв з периметра (5/6 триочкових!!!), до дабл-дабла. Але й без цього у грі з БК «Київ» форвард «Будівельника» заробив 30 очок рейтингу ефективності.

Центровий

Вінсент Хантер («Ферро») – 14 очок + 8 підбирань + 3 передачі + 3 перехоплення = 22 РЕ.

Вінсент Хантер, схоже, повністю освоївся в Запоріжжі, а тандем Томас-Хантер на даний момент є чи не найгрізнішим у лізі, що в суботу відчула на собі «Говерла». Незважаючи на те, що лідери «Ферро» зіграли лише одну гру, не вийшовши на паркет у кубковому матчі, американець, котрий у суботу ледь не записав на свій рахунок дабл-дабл, шість зі своїх чотирнадцяти очок заробивши пострілами з-за дуги, потрапляє до п’ятірки як найкращий центровий тижня.

* Середні статистичні показники за підсумками двох матчів.

** Середні статистичні показники за підсумками трьох матчів.

 

Официальный сайт Суперлиги