"Ферро" во второй раз подряд переиграл "Грифоны"

 Теперь уже в рамках Кубка Суперлиги

 

 

«Ферро-ЗНТУ» (Запоріжжя) – «Грифони» (Сімферополь) — 93:79 (18:17, 30:16, 29:21, 16:25)

Запоріжжя. 26 жовтня. Палац спорту ВАКТ «ЗАБ». 861 глядач

Судді: В. Сліпуха, В. Педьєв, О. Буханевич

«Ферро-ЗНТУ»: Рибалко (4), Змитрович (7 + 5 підбирань), Є. Большаков (5), Томас (10 + 5 підбирань), Тіггс (5); Овдєєнко (6), Чариков (10 + 5 передач), Кондрусевич (9), Козловець (2), Шапошников (11), Чемякін (6), Хантер (18 + 13 підбирання)

«Грифони»: Петровськи (9 + 7 передач), Біда (2), Вілсон (9 + 5 підбирань), Петренко (14 + 5 підбирань), Сизов (9); Мілетич (3), Валіулін, Євсеєвічев (4), Степанов (8), Вандишев (4), Баяндін (17)
Кидки з гри: 2-очкові – 26/32 – 25/45, 3-очкові – 3/15 – 5/18

Штрафні кидки: 32/46 – 14/19

Підбирання м’яча: 24/12 – 16/11.

Розгромна поразка «Грифонів» у суботній зустрічі в рамках чемпіонату Суперліги вплинула як на відвідуваність кубкового двобою, так і на стартові склади команд-суперниць. Наставник «Ферро-ЗНТУ» Кирило Большаков довірив місця в першій п’ятірці своєму синові Єгору та Якову Змитровичу, а головний тренер сімферопольців Саша Вржина відправив додому легіонерів Стефана Атанацковича та Нєнада Чанака, а замість них у протоколі зявилися імена дублерів Дениса Валіуліна та Олександра Вандишева.

На початку зустрічі гості не виглядали такими полохливими, як двома днями раніше. Вони не дозволяли запоріжцям віддалятися більш ніж на три пункти, а за дві хвилини до кінця першої чверті після влучного кидка американського легіонера «Грифонів» Терона Вілсона навіть вийшли вперед – 13:12. Втім зусиллями Сергія Чарикова та Олександра Шапошникова господарям вдалося вирвати мінімальну перемогу в цьому періоді.

Злам у грі стався у другому періоді, коли активізувалися Чарльз Томас і особливо Вінсент Хантер, який протягом цієї 10-хвилинки приніс у командну скарбничку сім очок і здійснив п’ять підбирань м’яча. На велику перерву команди пішли за переваги «Ферро-ЗНТУ» в 15 очок.

Початок третьої чверті засвідчив вищий клас підопічних Кирила Большакова. Вони заграли розкуто, результативно, чим відзначалися, насамперед, Шапошников, Хантер, Чемякін. Щодо гостей, то вони на 27-й хвилині через перебір фолів втратили одного зі своїх найрезультативніших гравців Юрія Петренка, котрий встиг записати на свій особистий рахунок 14 пунктів.

Дефіцит у 23 очки, звичайно, важко було сімферопольцям відіграти в заключній чверті, проте вони спромоглися виграти її. На особливу відзнаку заслуговує Денис Баяндін котрий в цій чверті додав 13 очок, при цьому тричі вразивши кільце «Ферро-ЗНТУ» з дальньої дистанції.

Післяматчева прес-конференція

Олександр ВАНДИШЕВ, гравець БК «Грифони»:
— Проти запорозьких «великих» важко грати, хіба що фол зробиш. А так, один в один, грати дуже важко, хоча ми й старалися. На жаль, не все виходило.

Саша ВРЖИНА, головний тренер БК «Грифони»:
— Ми знаходимося в пошуках ще одного гравця. Нам потрібна стабільність підбирання, адже багато ігор ми програємо саме через це. Деякі гравці просто не розуміють, як правильно використовувати фоли. Головне, невдовзі ми, нарешті, гратимемо вдома, і ми дуже сподіваємось на ці ігри. У суботу до нас приїжджає БК «Одеса», дуже незручний суперник, але нам уже відступати нема куди.

Кирило БОЛЬШАКОВ, головний тренер БК «Ферро-ЗНТУ»:
— Вийшла тренувальна гра. Чотири періоди – чотири різні форми захисту, причому, дві з них – нові. Хлопці, хоч і готувалися, але й багато помилялися. Та й настрій гравців, які до цього багато відіграли, залишав бажати кращого. Правильно це чи ні? Звісно ж, неправильно. Хоча я розумію, що до цього в нас був складний, напружений графік.

 

БК «Ферро-ЗНТУ»