Чарльз Томас вошел в символическую пятерку 2-го тура Суперлиги

 В игре с»Пульсаром» форвард «Ферро» совершил 17 подборов

 

 

 

 Пропонуємо Вашій увазі символічну п’ятірку гравців за підсумками 2-го туру чемпіонату Суперліги.
 
Захисники: Андрій Лебедєв («Дніпро»), Джером Колмен («ОДЕСА»).
Форварди: Чарльз Томас («Ферро»), Майкл Фрейзер («Говерла»).
Центровий: В’ячеслав Кравцов («Київ»).
 
Захисники
 
Непростий вибір між Кхалідом Ель-Аміном, Андрієм Лебедєвим і Джеромом Колменом на два місця захисників у п’ятірці туру припав на кандидатури двох останніх виконавців. Кхалід Ель-Амін в домашній грі «Будівельника» з «Кривбасбаскетом», як завжди, демонстрував неймовірну індивідуальну майстерність (33 очка, 7 передач, 26 РЕ), однак його зусиль виявилося замало супроти організованого, тактично вишколеного колективу Звєздана Мітровіча, а налагодити командну гру «гладіаторів» американець так і не зумів.
 
У свою чергу, Андрій Лебедєв за 14 хвилин, проведених на паркеті у виїзному матчі «Дніпра» з «Миколаєвом», набрав 20 балів, віддав 5 передач, зібрав 4 відскоки, заробивши при цьому 27 РЕ очок.
 
Джером Колмен влаштував справжнє баскетбольне шоу у Дніпродзержинську, доклавши максимум зусиль для перемоги БК «ОДЕСА» над місцевим «ДніпроАзотом». Здобутком американця стали 37 очок (з них 8/13 триочкових), 7 підбирань і 2 перехоплення (при 36 очках рейтингу ефективності).
 
Форварди
 
Натомість особливих сумнівів щодо кандидатур, гідних посісти місця форвардів у команді 2-го туру, не виникало. Гра Чарльза Томаса стала запорукою домінування «Ферро» під щитами і як наслідок, виграного у БК-93 «Пульсар» майже з тридцятиочковою перевагою матчу. На рахунку американця дабл-дабл: 22 очка + 17 підбирань, до яких він додав 3 перехоплення та 2 передачі. Рейтинг ефективності Томаса при цьому сягнув 32 очок.
 
Майкл Фрейзер ледь не допоміг «Говерлі» повторити в Маріуполі успіх «Миколаєва». 26 очок, 22 з яких були набрані ще в першій половині гри, та 15 підбирань, а також по одному перехопленню, «асисту» і блок-шоту роблять його найкориснішим гравцем 2-го туру із 37 РЕ очками. І якби не блок Деніелса за секунду до фінальної сирени, канадець, якого партнери вивели на вирішальний кидок, міг би стати справжнім героєм Івано-Франківська.
 
Центровий
 
Найгостріше проблема вибору постала щодо єдиної вакантної позиції центрового, на яку претендували Ігор Зайцев, котрий продемонстрував чудову гру в матчі «Будівельник» – «Кривбасбаскет» (16 очок + 4 підбирання, 19 РЕ очок), та В’ячеслав Кравцов, що ледве не самотужки забезпечив успіх «Києву» у протистоянні з «Грифонами». Однак, якщо центровий криворізької команди виглядав як яскрава деталь єдиного командного механізму криворіжан, то Кравцов, схоже, «витягнув» чергову гру для БК «Київ» – 21 очко, 7 відскоків і 5 блок-шотів (РЕ = 25 очок).

 

«Украинская баскетбольная Суперлига»