Виктория Рыбалко не пробилась в финал чемпионата мира

Запорожской прыгунье в длину не хватило 12-ти сантиметров

 

 21 серпня у вечірній програмі відбулися кваліфікаційні змагання стрибунок у довжину, де стартували троє українських атлеток Наталя Добринська, Вікторія Рибалко та Вікторія Молчанова. Жодна з наших дівчат не пройшла до наступного кола змагань.

Кваліфікаційний норматив для виходу до фінального кола змагань становив 6м75см. Із 37 учасниць двох потоків подолати його змогли лише троє спортсменок. Дванадцятий результат, що дав можливість вийти до вирішального кола змагань склав 6м52см. Після першої спроби берлінський «Олімпіаштадіум» почав поливати рясний дощ. Жіноча довжина була єдиним видом, змагання в якому не зупинили на цей час.

Вікторія Рибалко у першій спробі показала результат 6м40см і більше не змогла покращити цей показник.

Рибалко: 
«Мені дуже хотілося стрибнути сім метрів. В усякому разі і фізично, і морально я була готова на такий результат. Можливо, у мене було надмірне бажання показати все, що я можу зробити зараз. Сьогодні мені ніяк не вдавалося потрапити в себе на планці для відштовхування. Швидкість була неперевершеною, але переплавити її у стрибок я не змогла.

Дощ не заважав, а ось зустрічний вітер, швидкість якого доходила до +2м\с, дещо збивав з пантелику. Та й такого дощу я на своєму житті не пам’ятаю. Він якимись секціями лився. Спершу біжиш по сухому, потім вбігаєш у дощ і знову з нього вискакуєш. Це також трохи збивало з ритму. Але не настільки, що це заважало б показати високий результат.

Сьогодні мені не вдалося впіймати ідеальне відчуття балансу між розбігом і стрибком. Від мене вже не один рік чекають високого результату і призового місця на головних стартів сезону. В Берліні я налаштовувалася лише на медаль, не зважаючи на те, що не так багато стартів зробила нинішнього сезону. Але восени мені прооперували ахілл, потім травма не дозволяла стартувати. Підготовка до сезону у нас була трохи із запізненням, однак з піком фізичної форми ми вгадали на всі сто відсотків. А з технічними недоліками будемо розбиратися»

turnir.com.ua