"Орбита" остается в Суперлиге

 

Запорожские волейболистки всухую выиграли дуэль у «Златогора»

ВК „Орбіта-Університет” – ВК „Златогор”: 3:2 (29:31, 27:25, 25:16, 25:27 ) 
Загальний рахунок серії 3:0 на користь „Орбіти-Університет”

11 квітня у Запоріжжі відбувся третій матч серій плей-офф за виживання у Суперлізі між місцевою „Орбітою-Університет” та „Златогором” із Золотоноші. Для того аби виявити переможця командам довелося провести на майданчику понад 2 години ігрового часу. Почергово обмінюючись перемогами справа дійшла до 5 партії, де із результатом 15:13 перемогу святкували господарки майданчика. Рахунок гри — 3:2.

Тиждень тому у Черкасах, де проводить офіційні зустрічі „Златогор”, запоріжанки „на зубах” здобули дві вольові перемоги. Спочатку з сухим результатом 3:0, а потім з рахунком 3:2. Проте перед сьогоднішньою грою досвідчений керманич черкащанок Гарій Егіазаров запевнив – його колектив прибув до Запоріжжя із чіткими намірами зрівняти рахунок у серії та довести, що домашні програші базуються лише на психологічному факторі.

Втім господарки завадили переконливо розпочати гостям звітну зустріч. Приблизно однакового рівня та класу колективи протягом усього поєдинку не відпускали далеко один одного у рахунку. Підтвердженням цього є результати одразу трьох сетів, що завершились у боротьбі на „більше-менше”. 29:31 – першу партію виграв „Златогор”, 27:25 – другий відрізок зустрічі господарки залишили за собою. Дещо стабілізувавши командні дії підлеглі Віри Румянцевої виглядали переконливо у третьому сеті – 25:16, проте у четвертому знову дали можливість волейболісткам із Золотоноші схилити шальки терезів на власну користь 27:25. Гойдалки тривали і у короткій 5-й партії, де характер та витримку проявили як раз господарки.

Віра Румянцева, в.о. головного тренера ВК „Орбіта-Університет”:
— Найскладнішим з троьх матчів, безумовно, став сьогоднішній. Ми очікували такого опору від суперниць, хоча сподівались що гра буде більш підконтрольною. Я вдячна всім своїм дівчатам. Виділити когось із складу просто не маю права. Тепер будемо грати у своє задоволення у поєдинках за підсумкове 5-6 місце турнірної таблиці.

Марина Зеленская