Запоріжець став віце-чемпіоном України з вільної боротьби

 

У харківському палаці спорту «Локомотив» відбувся Чемпіонат України з вільної боротьби серед чоловіків пам’яті заслуженого тренера України, майстра спорту СРСР Леоніда Дуная. У змаганнях взяли участь 200 найкращих борців з 17 областей країни.

Запоріжці за результатами перших змагань року, посіли дев’яту позицію командного заліку, здобувши одну медаль срібного ґатунку, та двічі зайнявши п’яті місця.

Срібло приніс Запорізькій області мелітопольський спортсмен В’ячеслав Копоть. У ваговій категорії до 79 кг він провів чотири поєдинки. На стадії 1/8 фіналу переміг представника Львівської області Богдана Тіторенка (12-1), у чвертьфіналі – борця Сумщини Віталія Жукова (2-1), а у півфіналі здолав земляка із Запорізької області Кирила Кобзаря (13-3).

У фіналі вагової категорії до 79 кг нашого В’ячеслава чекало серйозне випробування в особі одного з найсильніших борців України вільного стилю, майстра спорту України міжнародного класу, бронзового призера  Чемпіонату Європи (Італія, 2020) і Індивідуального Кубка Світу (Сербія, 2020), Василя Михайлова (Одеська область).

Нажаль В’ячеслав поступився Василю у двох періодах (0:10), і став володарем срібла. Втім за результатами чемпіонату України  увійшов до складу національної збірної,і візьме участь у  навчально-тренувальних зборах по підготовці до Чемпіонату Європи, який відбудеться з 19 по 25 квітня у Польщі.

Вищезгаданий Кирило Кобзар програв у втішному турі, і став п’ятим. Ще одне п’яте місце посів запорожець Єгор Пан у вазі 61 кг.