Анна Гацько стала чемпіонкою України, показавши кращий результат сезону в світі!

 

У Мукачевому, на Зимовому чемпіонаті України з легкоатлетичних метань серед дорослих, молоді, юніорів, юнаків. Спортсменки Федерації легкої атлетики Запорізької області вибороли на першому старті сезону два срібла і золото. До срібла Ярослави Аполосової, медаль того ж гатунку додала інша вихованка Анатолія Володимировича Кушнірука – Поліна Шапочка. У змаганнях дівчат до 23 років відправила снаряд вагою 600 грамів на 42 м 77 см.

 

Серед дорослих підтвердила статус фаворитки представниця Федерації легкої атлетики Запорізької області – Анна Гацько. У змаганнях з метання списа вагою 600 грамів серед жінок, вихованка В’ячеслава Римко показала результат 60 м 45 см, що не лише принесло їй золото національної першості, але й перший рядок в світовому ТОП-листі! Зазначимо, що найближчу конкурентку Анна випередила майже на 10 метрів.

Свій виступ запорізька спортсменка прокоментувала порталу «Жорстка атлетика»:

 

-Ганно, як враження від змагань, задоволена результатом? Твій спис подолав 60-метрову позначку, тобто ти знаходишся в гарній формі?

-Хочу сказати, що сьогодні нам пощастило, нас порадувала погода, особливо порівнюючи з тим, що було вчора. Сьогодні немає цього холоду, снігу, тепленько, все добре.

Результатом дійсно задоволена. Авжеж, можна було за рахунок технічних моментів додавати ще метр, тож можна сказати, що ще є над чим працювати.

-Тобто тренувальний процес йде за планом, все вдається зробити, що заплановано?

-Так, все йде по плану. Є деякі маленькі похибки, травми, підліковую то одне, то інше. Авжеж, це дещо збиває, не дає виконати необхідний об’єм роботи, кількості кидків, але результат явно показує що все вдається. Працюємо, йдемо до цілі, до головної цілі – потрапляння на Олімпіаду, і не просто для участі, але потрапляти в фінал і дай Бог, можливо і десь вище!

-Цікаво почути твою думку щодо нормативу на Токіо, порівняно з Ріо це +2 метри. Ти плануєш виконувати норматив чи проходити по рейтингу?

Авжеж по нормативу був би найкращий варіант, можна було б метнути по нормативу, а далі вже не перейматись та спокійно тренуватись. Тож подивимось як воно по сезону піде, наступний старт в Португалії на Кубку Європи, там все залежатиме від погоди, попередні два рази було вітряно.

-Де проходила твоя підготовка цієї зими, вдома в Запоріжжі?

Ні, не в Запоріжжі. Зараз я тренуюсь в Броварах, там зараз знаходиться мій тренер. Задоволена, порівняно маємо непогані умови, є манеж, не новий, з латками, але доволі теплий, за це можна не перейматись.

-Тож далі у тебе Португалія, а щодо комерції, плануєш десь стартувати?

Щодо комерційних стартів, ще нічого не планувала. Менеджер ще не телефонувала, нічого ще не пропонувала, але думаю ближче до квітня-травня все буде зрозуміло, будуть пропозиції. Думаю, що сьогоднішній результат доволі непоганий, щоб з ним заявлятись на комерцію, тож там вже дивитимемось по часу, щоб це не перетиналось з нашими національними стартами.

 

Четверте місце у змаганнях жінок посіла лідерка ветеранського руху, чемпіонка світу серед майстрів Лілія Аполосова, встановивши новий особистий рекорд — 43 м 90 см. Ще одна вихованка Анатолія Кушнірука, Карина Симонець, посіла шосте місце у змаганнях дівчат до 20 років, встановивши особистий рекорд 30 м 35 см!