Бердянські дівчата підтвердили клас в фіналі 72-ї обласної спартакіади школярів зі стрітболу

19-20 квітня у Запоріжжі проходить фінальний етап 72-ї обласної спартакіади школярів з баскетболу 3Х3. На базі Запорізького гідроенергетичного коледжу ЗДІА міряються силами команди дівчат і хлопців з усіх районів області.

Змагання обласної спартакіади традиційно проходять в три етапи – спершу учні визначають кращих у своїх навчальних закладах, потім переможці змагаються на районному етапі, а кращі з кращих зустрічаються в обласному фіналі.

Першими на паркеті ЗГЕК ЗДІА зустрічалися дівчата. Цього року у фіналі обласної спартакіади школярів грали п’ятнадцять команд. Це школярки Бердянська, Мелітополя, Енергодару, Вільнянська, Гуляйпільського, Більмацького, Чернігівського, Пологівського, Оріхівського, Запорізького районів області, а також Комунарського, Хортицького, Олександрівського, Шевченківського та Дніпровського районів Запоріжжя.

Протягом дня команди, розділені на чотири групи, визначали квартет фіналістів, граючи між собою по колу. У підсумку з групи «А» вийшла команда Гуляйпільского району, у групі «Б» без поразок фінішували бердянські дівчата, у групі «С» фаворитками стали баскетболістки з Енергодару, а в групі «Д» лідирувала команда Комунарського району Запоріжжя. Цікаво, що у більшості матчів з фіналістками їх суперницям навіть не вдалося відкрити рахунок.

У фіналі за перше місце зайшлися команди Бердянська та Комунарського району Запоріжжя. З рахунком 11:4 перемогу святкували баскетболістки ЗОШ№3, курортного міста. Зазначимо, що в обласній спартакіаді школярів ця команда перемагає вдев’яте поспіль. Останні три роки бердянські школярки не знають собі рівних у стрітболі, до цього переконливо вигравали змагання з класичного баскетболу. Друге місце посіли дівчата з Комунарського району. А в матчі за «бронзу» представниці Гуляйпільського району здолали Енергодар 9:6.

Завтра, 20 квітня, у спортивних зала ЗГЕК ЗДІА медалі обласної спартакіади школярів з баскетболу 3Х3 розіграють хлопці. Силами поміряються 22 колективи.

 

Запорізьке обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОНУ