Кирилл Большаков: "Постараемся показать нашу обычную домашнюю игру"

 Наставник "Ферро" о предстоящих матчах с "Азовмшем"

 

 

 

 

 

Цю пару півфіналістів чемпіонату Суперліги недарма вважають одною із непередбачуваних. Адже в регулярному чемпіонаті «Ферро-ЗНТУ» і «Азовмаш» обмінялися домашніми перемогами. Щоправда, якщо в Запоріжжі перевага господарів становила 7 очок (90:83), то в Маріуполі – 12 (81:69).

Однак, докладно проаналізувавши статистику цих матчів, не можна обминути увагою той факт, що маріупольська команда вийшла на другу гру проти підопічних Кирила Большакова у значно оновленому складі. На той час із нього вибули головні бомбардири запорізького двобою – литовець Сімонас Серапінас і американець Ерік Деніелс, які удвох набрали половину командних очок. Натомість з’явилася трійця досвідчених заокеанських баскетболістів – Фредерік Хаус, Рамел Каррі та Деметріус Александер, чий сумарний доробок – 42 очки. Запоріжці теж підсилилися – Стівеном Бьорттом, але навіть його 20 пунктів не врятували від поразки. Втім, роль фаворитів в обох випадках належала Чарльзу Томасу («Ферро-ЗНТУ») і Хасану Ризвичу («Азовмаш»), які за сумою двох матчів записали до свого активу по 31 очку і відповідно 14 і 19 підбирань м’яча.

Цікаво, а якої думки про суперника на даному етапі плей-офф керманич «Ферро-ЗНТУ» Кирило БОЛЬШАКОВ?

— Першу половину регулярного чемпіонату Суперліги маріупольці провели не дуже впевнено, — вважає Кирило Вадимович. – А от наша поразка в матчі другого кола була цілком закономірною. Тільки я й досі не дійшов до висновку щодо причин, які привели нас до фіаско в Маріуполі. Або ж «Азовмаш» настільки добре підготувався до тієї гри, або ж мої підопічні після ейфорії, викликаної перемогою в розіграші Кубка Суперліги, не спромоглися налаштуватися належним чином на протистояння маріупольцям. Не виключено, що ці два фактори спрацювали у співвідношенні 50 х 50.

— Чи відома вам тренерська концепція нинішнього наставника «Азовмашу» Сергія Заваліна?

— Якщо зважити на те, що цей фахівець асистував таким авторитетам тренерського цеху як Андрій Подковиров і Рімас Гірскіс, він багато що в них перейняв. Водночас я не відкидаю того, що Завалін має свій самостійний погляд на сучасний баскетбол. У всякому разі, до півфінальної стадії плей-офф очолювана ним команда підійшла добре організованою, і її перемога у попередньому раунді над «Кривбасбаскетом» цілком логічна. Втім, я не вважаю «Азовмаш» непереможним колективом. Але успіх у двобоях із ним вимагає добротної підготовки.

— Вам вдалося її забезпечити?

— Зважаючи на досить щільний графік ігор у серіях плей-офф, після перемоги над «Дніпром» ми надали нашим підопічним можливість для дводенного відпочинку, а вже потім відновили звичний тренувальний процес. Практично всі баскетболісти «Ферро-ЗНТУ» перебувають у непоганому стані, але одного із тих, хто визначає ігровий малюнок команди, турбує давня травма. Сьогодні (6 травня – А. К.) він проходить медичне обстеження, яке й дасть відповідь щодо його участі у півфінальних матчах. Як би там не було, а перші два матчі ми проводимо вдома. Тож намагатимемось продемонструвати саме домашню гру, до якої вже звикли і яку цінують наші прихильники.

 

Інтерв’ював Аркадій КОПЕЛІОВИЧ, БК "Ферро-ЗНТУ"