Бьортт и Томас — в пятерке лучших игроков плей-офф Суперлиги

 Кроме того, Чарльз Томас — самый полезный игрок этого раунда

 

 

 

 

Напередодні старту півфіналів між «Будівельником» і «Києвом», а також «Ферро-ЗНТУ» та «Азовмашем», які, починаючи з четверга, поведуть боротьбу за вихід до фіналу, ми згадуємо кращих гравців першого етапу плей-офф.

Захисники

Денис Лукашов («Київ») – 15.8 очка + 4.5 передачі + 4.8 підбирання + 1 перехоплення = 17.8 РЕ.

У чвертьфінальній серії з «ОДЕСОЮ» Денис Лукашов вкотре довів, що він є лідером киян, ставши найрезультативнішим і найефективнішим гравцем своєї команди за підсумками чотирьох матчів. Саме від його стабільної та надійної гри багато в чому залежав загальний успіх БК «Київ» у протистоянні з суперником, який славиться своєю задньою лінією.

Стівен Бьортт («Ферро-ЗНТУ») – 29.7 очка + 4.3 передачі + 3 підбирання + 1.3 перехоплення = 19 РЕ.

Американський захисник «Ферро-ЗНТУ», котрого, якщо враховувати 39 очок в останній грі регулярної першості, можна вважати головним фахівцем по «Дніпру» у складі запоріжців, став найрезультативнішим гравцем за підсумками першого етапу плей-офф. Невипадково, по завершенню чвертьфінальної серії наставник дніпрян Денис Журавльов наголосив – причина поразки криється в тому, що його підопічні не зуміли впоратися з Бьорттом і Томасом.

Форварди

Максим Балашов («Будівельник») – 15.3 очка + 0.7 передачі + 0.7 підбирання + 0.7 перехоплення = 12.3 РЕ.

Сповна скориставшись довірою тренера, Максим Балашов, незважаючи на трагедію в родині, вийшов на майданчик і відіграв важливу роль у трьох поспіль перемогах «Будівельника» над «Говерлою». Він не лише вдало замінив травмованого Джеррода Хендерсона, а й також періодично підміняв Артура Дроздова на позиції третього номера, ставши другим за результативністю гравцем своєї команди за підсумками 1/4 фіналу. Третя ж гра проти івано-франківців узагалі виявилася кращою для українця в нинішньому сезоні.

Чарльз Томас («Ферро-ЗНТУ») – 20.7 очка + 13 підбирань + 4 передачі + 1.3 перехоплення + 1 блок-шот = 30.7 РЕ.

Якщо Стівен Бьортт став найрезультативнішим гравцем за підсумками першого етапу плей-офф, то його одноклубник Чарльз Томас – найкориснішим, збираючи по дабл-даблу в кожній грі з «Дніпром». Більше того, в першій грі американський форвард віддав 6 передач, ледь не повторивши успіх дебютного для себе поєдинку в Суперлізі з «ОДЕСОЮ». А його два триочкових, як і чотири дальніх у виконанні Вінсента Хантера, в останній грі змусили згадати фінал Кубку Суперліги.

Центровий

Станіслав Балашов («ОДЕСА») – 14.3 очка + 7 підбирань + 1.8 блок-шоти + 1.3 передачі = 19.5 РЕ.

Станіслав Балашов, який на високому рівні провів чвертьфінальну серію з БК «Київ», гідно протистоячи своєму головному опоненту В’ячеславу Кравцову, опинився в символічній п’ятірці, попри те, що його команда припинила боротьбу за медалі. Втім, центровий «акул» був чи не єдиним, хто до останнього боровся за перемогу, ставши найрезультативнішим і найкориснішим гравцем своєї команди за підсумками чвертьфінальної серії та зупинившись у кроці від п’ятірки кращих «ребаундерів» першого етапу плей-офф.

 

 

 

Официальный сайт Суперлиги