Дважды рекордная победа "Ферро"

 Запорожцы в игре с МБК "Николаев" набрали 111 очков

 

  

 

 

МБК «Миколаїв» — «Ферро-ЗНТУ». 70:111 (15:28, 21:25, 16:33, 18:25).

 Миколаїв. 27 березня. 1600 глядачів. 
 Судді: С. Защук, О. Широбоков, С. Заїкін.

 МБК «Миколаїв»: Буцький (4 + 8 передач), Яйло (14 очок + 6 підбирань), Онуфрієв (12 + 3 підбирання), МакКлінток (13 + 7 підбирань), Лав (11 + 5 підбирань + 3 передачі); Сільковський (4), Тонченко, Матюкевич (6 + 5 підбирань), Дзюба, Шундель (4), Вайкуліс (2). 

 «Ферро-ЗНТУ»: Рибалко (8), Кондрусевич (6), Шапошников (13 + 6 підбирань + 3 передачі), Томас (20 + 3 підбирання), Тіггс (19 + 9 підбирань); Змитрович (5), Овдєєнко, Чариков, Бьортт (19 + 5 передач + 4 перехоплення), Чемякін (4), Хантер (17 + 9 підбирань).

Кидки з гри: 2-очкові – 19/41 – 33/49, 3-очкові – 6/25 – 9/21.

Штрафні кидки: 14/21 – 18/28.

Підбирання м’яча: 24/12 – 31/10. 

Миколаївці двічі втратили м’яч за хвилину гри. Тим не менше, повели в рахунку 5:2 і… не припинили помилятися, – зауважує прес-служба МБК «Миколаїв». Володарі Кубку Суперліги, схоже, справили на господарів майданчика дуже глибоке враження ще до початку поєдинку. Навіть коли миколаївським баскетболістам трохи вдалося впоратися з нервами в атаці, то в обороні вони все одно не встигали за швидкими маневрами і швидкими кидками запорожців – 15:28.

Другий період господарі майданчика знову почали результативно, розрив у рахунку став танути. На жаль, четвірка американських легіонерів швидко відновила і навіть збільшила перевагу «Ферро». Схоже, контргру миколаївців їх тільки розохотила – 36:53.

На превеликий жаль, вже вирішений результат матчу подіяв на миколаївців деморалізуюче. Миколаївські баскетболісти стали робити суперникам такі «подарунки» і в такій кількості, що у третьому періоді гості відразу вдвічі збільшили розрив в рахунку – 52:86.

В завершальному періоді тренери обох команд дали пограти, переважно, резервістам. Але і в цьому форматі хід поєдинку не змінився. Що вдавалося основним складам – з плюсом чи з мінусом – повторювала і «друга зміна» –70:111.
В цьому матчі запорізький команді підкорились одразу два статистичні рекорди сезону — це найбільша кількість очок набрана командою у гостях та найбільша різниця очок у виїзній перемозі.

Післяматчева прес-конференція

Олександр Шапошников пояснив невдалу гру «Ферро» в Маріуполі «емоційною ямою». Вона ж підстьобнула команду перед грою в Миколаєві. В підсумку, запорожці, за словами Шапошникова, показали у спортшколі «Надія» свою кращу гру (між іншим, трибуни проводжали команду гостей оплесками – авт.).

Головний тренер «Ферро» Кирило Большаков не приховував, що його команду недаремно називають «машиною гарної гри». А от на «машину перемог» його підопічні поки не тягнуть. Тому багато що залежить від настрою американських легіонерів. Хлопці вони молоді, люблять побігати. Навіть коли й результат вже був зумовлений, все одно прагнули зіграти красиво.

Головний тренер МБК «Миколаїв» Валентин Берестнєв теж не приховував глибини своїх почуттів: «Не знав, куди подітися за такої гри». Незручно і навіть соромно перед уболівальниками: «Швидше забути такий жах? Ні, я хлопцям буду його згадувати до наступного поєдинку з «Кривбасбаскетом» – хай спробують реабілітуватися. Хоча Кривий Ріг в турнірній таблиці стоїть вище Запоріжжя».
 

 

БК "Ферро-ЗНТУ"