"Ферро" уверенно побеждает во "Львове"

 Запорожцы переиграли "Политехнику" в разницей в 33 очка

 

 

 

 

«Політехніка-Галичина» (Львів) – «Ферро-ЗНТУ» (Запоріжжя). 63:96 (23:22, 15:23, 10:25, 15:26).

Львів. 6 лютого. Палац спорту «Галичина». 521 глядач.
Судді: В. Драбіковський, Р. Пономаренко, А. Бабик.

«Політехніка-Галичина»: Вільямс (13 + 4 підбирання), Люботіна (2), Фінн (10 + 10 підбирань), Макінтош (13 + 5 підбирань + 3 передачі), Корочкін (4); Бойович (6), Тасовськи (9), Зубрицький (2), Лемик (3), Полюляк (1).
«Ферро-ЗНТУ»: Рибалко (5), Буртт (23 + 5 підбирань + 3 передачі, Томас (19 + 10 підбирань), Чемякін (5), Тіггс (11 + 3 підбирання); Змитрович, Овдєєнко, Чариков (3), Кондрусевич (17 + 3 підбирання), Шапошников (5), Хантер (8 + 7 підбирань).

Кидки з гри: 2-очкові – 20/55 – 27/38, 3-очкові – 6/21 – 8/18.

Штрафні кидки: 5/7 – 18/24.

Підбирання м’яча: 15/14 – 35/9.

Практично з перших секунд гості заволоділи ініціативою. Господарям мало що вдавалося як у нападі, так і в захисті. Американські легіонери «Ферро-ЗНТУ» просто-таки знущалися над «Політехнікою-Галичиною», підкреслює прес-служба львівського клубу. Стівен Буртт, Чарльз Томас, Кевін Тіггс і Вінсент Хантер разом із Георгієм Кондрусевичем не залишали жодного шансу суперникам. Більше того – «Політехніка-Галичина» ще у першій половині «відзначилася» великою кількістю фолів.

Перебір порушень правил першим на собі відчув Слободан Люботіна, який спромігся за 15 секунд третьої чверті отримати два фоли, що й стало причиною його передчасного відпочинку на лаві запасних. Його п’ять фолів стали першою ластівкою для «Політехніки-Галичини». Варто зазначити, що на цей час у «Ферро-ЗНТУ» було всього 5 командних фолів. Велика кількість порушень правил була вимушеною для господарів, однак і вона не дала результату. Перевага запоріжців постійно зростала. Під завісу третьої чверті різниця в рахунку сягала уже більше 20 пунктів, і шанси «Політехніки-Галичини» стали відчутно танути.

Післяматчева прес-конференція

Боян ЛАЗИЧ, тренер БК «Політехніка-Галичина»:
— Насамперед, варто відзначити, що ми досить непогано провели першу половину. А от після перерви суперники почали нас громити. Наразі у нас чимало проблем, які ми будемо вирішувати.

Кирило БОЛЬШАКОВ, головний тренер БК «Ферро-ЗНТУ»:
— Ми знали, що матч буде важким і, добре розібравши гру «Політехніки-Галичини», дуже вдало обрали стиль боротьби. Час від часу господарі змінювали тактику, й це приносило їм результат. Однак наші тайм-аути допомогли: ми змогли тримати під контролем перебіг подій.

Георгій КОНДРУСЕВИЧ, гравець БК «Ферро-ЗНТУ»:
— Нам перемога була більш потрібною. Зараз стоїть завдання зайняти якомога вище місце у турнірній таблиці, аби у плей-офф мати перевагу майданчика. Перед початком матчу тренери нас застерігали від фолів. Ми не мали права на фол. А от господарі частенько порушували правила.

 

БК "Ферро-ЗНТУ"