Чарльз Томас — в символической пятерке декабря

 А еще американский легионер «Ферро» занимает второе место в рейтинге самых полезных игроков лиги

 

 

 

 

Пропонуємо Вашій увазі символічну п’ятірку Суперліги за підсумками матчів чемпіонату та Кубку, які були зіграні у грудні.

Захисники

Джерелл Блессінгейм («ОДЕСА»)

Чемпіонат Суперліги – 4 гри, 19 очок + 7.8 передачі + 2.5 підбирання + 2 перехоплення = 20 РЕ
Кубок Суперліги – 2 гри, 18.5 очок + 3.5 передачі + 3 підбирання + 0.5 перехоплення = 17 РЕ.

Протягом грудня Джерелл Блессінгейм взяв участь у шести матчах своєї команди – чотирьох іграх чемпіонату, в яких «ОДЕСА» здобула три перемоги, та двох поєдинках Кубку Суперліги, які також завершилися на користь «акул». У кожній із перемог у першості Суперліги найрезультативніший і найкорисніший гравець одеського клубу та найкращий «асистент» ліги, який у грудні покращив відсоток влучань з усіх дистанцій, взяв безпосередню участь. Дещо скромніші результати американський «розігруючий» демонструє в Кубку, хоча й там допоміг «ОДЕСІ» достроково вирішити питання виходу з групи. Окрім бомбардирського вміння та таланту плеймейкера, ще однією важливою якістю Джерелла Блессінгейма, на думку наставника одеської команди Віталія Лебединцева, є те, що відібрати м’яч у захисника майже неможливо.

Джейсон Кроу («Дніпро»)

Чемпіонат Суперліги – 3 гри, 19.3 очка + 8.3 передачі + 7 підбирань + 1.7 перехоплення = 20.3 РЕ.
Кубок Суперліги – 5 ігор, 14 очок + 7 передач + 6.2 підбирання + 3.2 перехоплення = 18.8 РЕ.

Під кінець року «Дніпро» та Джейсон Кроу дещо збавили оберти, хоча й завершили 2009 рік у чемпіонаті на мажорній ноті, обігравши «Азовмаш». Американець, котрий перебуває в десятці найрезультативніших і найкорисніших гравців ліги, а також посідає друге місце серед плеймейкерів, поступаючись лише Джереллу Блессінгейму та випереджаючи Дарелла Мітчелла, Ламара Каріма й Халіда Ель-Аміна, є лідером своєї команди майже за всіма статистичними показниками як у чемпіонаті, так і в Кубку. Лише за кількістю зібраних відскоків дещо поступається партнеру Максиму Корнієнку, хоча 7 підбирань у трьох грудневих іграх чемпіонату та 6.2 підбирання у п’яти кубкових зустрічах, як для захисника, вражають.

Форвард

Джон ДеГроут («ОДЕСА»)

Чемпіонат Суперліги – 4 гри, 17.8 очка + 4.5 підбирання + 1 перехоплення + 0.5 блок-шота = 17 РЕ.
Кубок Суперліги – 2 гри, 23.5 очка + 6.5 підбирання + 2 перехоплення + 1 блок-шот = 24.5 РЕ.

Партнер по команді і співвітчизник Дерелла Блессінгейма неодноразово протягом грудня потрапляв до п’ятірки тижня, демонструючи стабільну та результативну гру, заслуживши право опинитися в символічній команді місяця. І якщо в чемпіонаті, порівняно з листопадом, показники Джона ДеГроута дещо впали, то в Кубку Суперліги, завдяки іграм із «Дніпром» і «ДніпроАзотом», третій номер «ОДЕСИ» ввійшов до трійки найрезультативніших гравців.

«Великі»

Майкл Фрейзер («Говерла»)

Чемпіонат Суперліги – 5 ігор, 16.8 очка + 13.4 підбирання + 0.8 перехоплення + 0.8 блок-шота = 23 РЕ.
Кубок Суперліги – 1 гра, 14 очок + 10 підбирань = 14 РЕ.

Чарльз Томас («Ферро-ЗНТУ»)

Чемпіонат Суперліги – 3 гри, 22.3 очка + 13 підбирань + 1.3 передачі + 1 перехоплення + 0.7 блок-шота = 24.3 РЕ.
Кубок Суперліги – 1 гра, 15 очок + 2 підбирання + 1 передачі = 16 РЕ.

Суперники на майданчику, конкуренти за звання найкращого четвертого номера Суперліги, опинилися поруч в одній п’ятірці грудня. Поки що Чарльз Томас лідерством поступатися не хоче, однак співвітчизник із «Говерли» наполегливо його переслідує. У грудні «Ферро» виграло всі чотири матчі, а Чарльз Томас покращив усі свої показники, порівняно з попередніми місяцями, ставши автором трьох дабл-даблів.

Одразу чотири дабл-дабла записав на свій рахунок і Майкл Фрейзер, команда якого здобула три перемоги в чемпіонаті та одну в Кубку Суперліги. В останньому турнірі Фрейзер навіть випереджає Томаса за статистичними показниками, хоча в чемпіонаті все ще поступається: 17.6 очка проти 18.9, 11.5 підбирання проти 11.8, які роблять Томаса найкращим «ребаундером» ліги, та 20.8 очок рейтингу ефективності (друге місце в суперечці найкорисніших гравців чемпіонату) проти 23.1 (четверта позиція).

 

Официальный сайт Суперлиги