Григорій Вуль: «Якби не запрошення в УПБЛ, «Козачки» вже б не існувало»

 Про запрошення запорізької «Козачки» до жіночої УПБЛ розповідає виконавчий директор клубу

 

 

 

  

— Ще у ході минулого сезону у нашого клубу виникли проблеми з фінансуванням. Колишній власник «Козачки» обіцяв, що ми дограємо до завершення сезону, але слова не дотримався. На момент запрошення до УПБЛ його борг перед командою складав три місяці. Ми закінчили сезон лише завдяки обласному спорткомітету. Незважаючи на всі проблеми, ми виграли і чемпіонат, і Кубок України.

Запрошення Володимира Рижова взяти участь у чемпіонаті УПБЛ ми отримали тоді, коли у «Козачки» не лишилося засобів для існування. Звісно, ми з радістю прийняли цю пропозицію.

Скажу відверто: УПБЛ сьогодні продовжила нам життя. Якби не це запрошення, «Козачки» вже б не існувало. Мені дуже важко про це говорити після багатьох років кропіткої роботи, адже наша команда є 9-разовим чемпіоном України і 5-разовим володарем національного Кубку. Та справа не лише в титулах. «Козачка» стала своєрідним брендом у вітчизняному баскетболі. Більше того, нас добре знають у Європі. Було б дуже прикро, якби наша команда зникла зі спортивної карти України.

На жаль, у минулому сезоні проходили два незалежних чемпіонати. Але, як кажуть, все, що робиться – до кращого. Сподіваюся, тепер у нашому жіночому чемпіонаті все буде гаразд.

 

 ЖУБЛ