На центральній футбольній арені Запоріжжя змагалися стрітболісти

strit (1)2 липня на розташованому на «Славутич-Арені» баскетбольному майданчику відбувся БК «Запоріжжя»-СК «Хорта» SREETBALL CUP – стрітбольний турнір, організований БК «Запоріжжя» (президент — Віктор Стельмаков) та СК «Хорта» (голова правління — А.С. Карнаух). Це всеукраїнські відкриті змагання з вуличного баскетболу – етап чемпіонату України з баскетболу 3х3, в яких міг взяти участь кожен: як професіонал, так і аматор, як мешканець Запоріжжя, так і гість нашого міста.
Футбольний стадіон вперше приймав стрітбольні змагання. Спільними зусиллями федерації баскетболу Запорізької області (президент Валерій Елькінсон) та департаменту молоді та спорту Запорізької міської ради (начальник — Павло Бланк) тут були облаштовані два стрітбольних майданчики і саме в цю суботу відбулося їх бойове хрещення. На церемонії відкриття з напутніми словами до учасників змагань звернулися заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров, член правління СК «Хорта» Віталій Синяков та президент ФБЗО Валерій Елькінсон.
Запорізький етап чемпіонату України з баскетболу 3х3 став одним з наймасовіших в його історії – 29 команд з Запоріжжя, Гуляйполя, Токмака, Вільнянська, Молочанська, Дніпрорудного та Дніпра змагалися за призові місця та рейтингові бали у залік сезону всеукраїнського турніру.

 

Спочатку відбулися групові турнірі, де у кругових змаганнях у восьми групах було виявлено 16 кращих колективів, які потрапили у плей-офф.

 

Перед початком вирішального етапу змагань відбулися видовищні конкурси. Кращим снайпером турніру БК «Запоріжжя»-СК «Хорта» SREETBALL CUP став Вадим Биков, а найкрутішим данкером – Сергій Мясоєдов, які отримали відзнаки від ФБУ та грошові нагороди від спонсора змагань — СК «Хорта».
Стадія плей-офф відзначилася запеклими та непередбачуваними баталіями. Так на стадії чвертьфіналу ледь не завершила свою участь у турнірі команда «Морожене» (Станіслав Овдєєнко, Антон Буц та Антон Саєнко). Інший досвідчений колектив «БСК» (Денис Кошовець, Сергій Мясоєдов, Євген Баранов) виявився дуже непоступливим і не знітився перед фаворитами. Лідер в цьому матчі мінявся декілька разів і лише на останніх його секундах команда «Морожене» все ж вирвала перемогу – 11:9. А от у фінальному матчі фаворит змагань все ж не зміг підтвердити свій статус. Їх суперники — команда «Бомжи» (Юрій Кондраков, Віталій Тельчаров, Євген Снет, Станіслав Алексейчик) виявила справжню жагу до перемоги і за рахунку 18:18 заробила поспіль 3 очки та вирвала перемогу у турнірі з рахунком 21:18. У втішному фіналі бронзові нагороди турніру виборола команда «БІГ-3» (Влад Петренко, Ілля Міхєєв, Вадим Биков), яка з рахунком 17:15 перемогла колектив «Невидимі кубики» (Костянтин Сергєєв, Андрій Саєнко, Володимир Куцепалов, Іван Колбін).
Таким чином, медалі та кубки від федерації баскетболу України (які на церемонії закриття турніру вручали переможцям президент федерації баскетболу Запорізької області Валерій Елькінсон та президент БК «Запоріжжя» Віктор Стельмаков) та призові від спонсору турніру СК «Хорта» отримали такі команди:
1 місце. «Бомжи» (Юрій Кондраков, Віталій Тельчаров, Євген Снет, Станіслав Алексейчик) – 2000 грн.
2 місце. «Морожене» (Станіслав Овдєєнко, Антон Буц та Антон Саєнко) – 1500 грн.
3 місце. «БІГ-3» (Влад Петренко, Ілля Міхєєв, Вадим Биков) – 1000 грн.
Слід відзначити, що перший стрітбольний турнір на «Славутич-Арені» в Запоріжжі пройшов на високому організаційному рівні і більш ніж сотня його учасників та глядачів отримали справжнє задоволення від БК «Запоріжжя»-СК «Хорта» SREETBALL CUP.
Прес-служба федерації баскетболу Запорізької області

 

[smart-grid captions=»false» style=»2″]

[/smart-grid]