До перемоги залишалося півхвилини…

 

БК «Запоріжжя» отримує драматичну поразку в гостях у южненського «Хіміка»

 

До перемоги залишалося півхвилини…

«ХІМІК» (Южне) – БК «ЗАПОРІЖЖЯ». 74:72 (13:19, 20:19, 20:21, 21:13). Южне. 6 березня. ФСК «Олімп».

Судді: Б. Шульга, С. Тисленко, О. Широбоков.

«ХІМІК»: Шоу (12 очок), Фрейзер (24), Бєліков (4), Конєв (10 + 7 підбирань), Антіпов (4 + 5 підбирань); Мальчевський (5), Попов (7 передач), Рябчук (4 очки), Петров (9), Сидоров (2).

БК «ЗАПОРІЖЖЯ»: Рибалко (7), Змітрович (7), Кондраков (4), Камусакі, Буц (19 + 8 підбирань); Віт. Биков (6), Саєнко (9), Фомічов, Овдєєнко (20 + 5 підбирань).

Кидки з гри: 2-очкові – 23/36 – 19/41; 3-очкові – 8/22 – 7/24. Штрафні кидки: 4/10 – 13/20. Підбирання м’яча: 28/12 – 18/11.

Навіть найдосвідченіші спортивні оракули не могли й припустити, що гра між визнаним фаворитом та міцним середнячком чемпіонату Суперліги Фаворит Спорт проходитиме за домінування останнього. Звичайно, можна послатися на те, що «Хімік» проводив вже четвертий матч протягом останніх десяти днів, але вже ознайомлення зі складом господарів засвідчувало великий потенціал команди, в якій на перших ролях два американські легіонери. А наставникові БК «ЗАПОРІЖЖЯ» залишалося сподіватися на досвід трьох аборигенів клубу та прогрес у грі двох Антонів – Буца і Саєнка.

Втім, вже перша чверть звітного матчу змусила зірковий склад «Хіміка» рахуватися з суперником. Протягом перших восьми хвилин лідер змінювався шість разів, і лише під завісу десятихвилинки влучний постріл Станіслава Овдєєнка зафіксував шестиочкову перевагу гостей – 19:13. Цікаво, що запоріжці виграли й боротьбу за відскоки м’яча – 13:9.

Те, що цей ривок був невипадковим, довели перші чотири хвилини другого періоду, коли перевага запоріжців зростала до 11-12 пунктів. Однак до великої перерви южненцям вдалося скоротити відставання до п’яти очок, головним чином, завдяки активності американця Фрейзера, який завершив першу пловину зустрічі з 12 очками. В активі запоріжців Антона Буца і Станіслава Овдєєнка було по 10 пунктів, а за підбираннями м’яча встановилася рівновага – 18:18.

На старті другої половини матчу, яка розпочалася за рахунку 38:33 на користь БК «ЗАПОРІЖЖЯ», Овдєєнко і Кондраков відновили 10-очкову перевагу. Однак надалі два «трюльники» у виконанні Фрейзера звели її до 4 пунктів, а коли за справу взявся його співвітчизник Шоу, котрий спромігся у чотирьох атаках принести «Хіміку» 8 очок, табло засвідчило рівновагу – 51:51. З таким ходом подій не захотіли миритися головний бомбардир запорізького клубу Станіслав Овдєєнко, а також Антон Буц і Антон Саєнко. Саме їхніми зусиллями до перерви запоріжці віддалилися на 6 очок, а на початку заключної чверті довели свою перевагу до 10 пунктів.

У повітрі запахло сенсацією, але сили покидали гостей, які напередодні провели виснажливу гру в Одесі. Щодо ж «Хіміка», роль його рятувальника узяв на себе Петров, котрий спочатку скоротив відставання до 6 очок, а на заключних хвилинах зустрічі двічі виводив свою команду вперед – 68:67, 70:69. Влучання Овдєєнка з-за дуги повернуло запоріжцям надію, але фатальною для гостей став відповідь Фрейзера – 73:72.

Попри поразку, гра підопічних Дмитра Щиглінського залишила приємне враження й налаштовує на думку, що БК «ЗАПОРІЖЖЯ» спроможний провести заключну фазу регулярної першості на належному рівні.

 

Коментарі гравців і тренерів та фотогалерею матчу  дивіться ТУТ

 

Прес-служба БК «Запоріжжя-ЗОГ»