Алексей Касьянов — третий в мире по итогам сезона

 Достижения запорожского многоборца оценила ИААФ

 

 

Після закінчення чемпіонату Азії міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій оголосила офіційний залік свого багатоборного Челенджу.

До окремої серії багатоборств входили і такі змагання, як чемпіонат світу в Берліні, Універсіада, кубок Європи з багатоборств та чемпіонат Азії. Загальний призовий фонд Виклику ІААФ з багатоборств складав 202 тисячі доларів і розподілявся між атлетами, котрі посіли у загальному заліку місця з першого по восьме. Аби здобути перемогу кожен атлет мав зробити три багатоборства з 14-ти можливих. У 2009 році 20 десятиборців та 22 семиборки зробили три або більше стартів. А загалом 335 багатоборців взяли участь в одному або більше турнірах. 

У жіночому заліку першу позицію посіла олімпійська чемпіонка Пекіна Наталя Добринська з сумою 19489 очок, набраних на трьох стартах. У срібної призерки берлінського чемпіонату світу німкені Дженіфер Ессер – 19255 очок. Лише 19 балами їй поступилася кременчужанка Анна Мельниченко, котра на чемпіонаті світу в Берліні посіла шосту сходинку. Людмила Йосипенко з Броварів, котра на останньому старті в Таленсі встановила свій особистий рекорд (6423очки) у загальному заліку фінішувала на четвертій позиції, програвши Анні лише 39 очок.

У чоловіків Челендж з десятиборства виграв чинний чемпіон світу Трей арді з загальною сумою 25567 очок. Кубинець Йордані Гарсіа фінішував на другій позиції. Третє місце загального заліку в запорізького атлета Олексія Касьянова, котрий виграв останній старт сезону в Таленсі, а на чемпіонаті світу в Берліні фінішував четвертим з особистим рекордом 8472 очки.
 

ФЛАУ