Томас и Тиггс вошли в пятерку лучших новичков Суперлиги

 Американские форварды "Ферро" отмечены официальным сайтом Суперлиги  

 

 

 

 

Офіційний сайт Суперліги продовжує підбивати підсумки регулярного сезону. Пропонуємо Вашій увазі символічну п’ятірку новачків Суперліги – гравців, котрі проводять у вітчизняному чемпіонаті перший сезон, відігравши не менше 15 ігор в рамках регулярної першості.

Захисники

Джеррел Блессінгейм («ОДЕСА») – 23 гри, 14.7 очка + 6.7 передачі + 2.6 підбирання + 1.4 перехоплення = 15.2 РЕ.

Рамел Каррі («Азовмаш») – 15 ігор, 18.5 очка + 4.1 підбирання + 3.9 передачі + 1.5 перехоплення = 20.4 РЕ.

Джеррел Блессінгейм, котрий посів друге місце в суперечці «асистентів» Суперліги за підсумками регулярного сезону, справедливо вважається одним із кращих плеймейкерів чемпіонату, незважаючи на те, що конкуренція серед перших номерів, а на цій позиції виступають Джейсон Кроу, Халід Ель-Амін, Патрік Спаркс, Даррел Мітчелл, котрий уже залишив Україну, Денис Лукашов і Стівен Бьортт, доволі серйозна. До речі, саме «розігруючому» «ОДЕСИ» належить рекорд чемпіонату за кількістю передач в одному матчі – 17. Як і його співвітчизник, Рамел Каррі став одним із відкриттів регулярного сезону, одразу ж після своєї появи в Маріуполі перетворившись на лідера «Азовмаша», що підтверджують і статистичні дані – п’яте місце в суперечці бомбардирів і четверте серед найкорисніших гравців ліги.

Форварди

Кевін Тіггс («Ферро-ЗНТУ») – 26 ігор, 16.4 очка + 4.7 підбирання + 2.6 передачі + 1.9 перехоплення = 17 РЕ.

Чарльз Томас («Ферро-ЗНТУ») – 25 ігор, 20.7 очка + 10.4 підбирання + 1.9 передачі + 1.1 перехоплення = 23.8 РЕ.

Форварди «Ферро-ЗНТУ» Кевін Джером Тіггс і Чарльз Томас – грізна сила для будь-якого суперника запоріжців. Перший – лідерів чемпіонату за перехопленнями та один із кращих захисних гравців свого амплуа. Другий – справжнє відкриття регулярного сезону, за підсумками якого він посів друге місце в суперечці бомбардирів після Халіда Ель-Аміна («Будівельник») та друге – серед кращих «ребаундерів» після Майка Фрейзера («Говерла»), а також став найкориснішим гравцем чемпіонату.

Центровий

Деніел МакКлінток («Миколаїв») – 25 ігор, 18.4 очка + 7.6 підбирання + 1.9 блок-шоти + 1.1 передачі = 21.9 РЕ.

Незважаючи на досвід виступів у Європі, саме сезон 2009-2010, проведений в Україні, став кращим у кар’єрі Деніела МакКлінтока, котрий за підсумками регулярного чемпіонату увійшов до трійки найефективніших гравців. Попереду лише Чарльз Томас і Халід Ель-Амін.

 

 

Официальный сайт Суперлиги