Тренер "Ферро" против своих игроков: кто кого?

 Запорожские баскетболисты о Матче звезд Суперлиги, который пройдет в Днепропетровске 17 апреля

 

 

 

 

 

Прес-служба БК «Ферро-ЗНТУ» взяла флеш-інтерв’ю в учасників Матчу Зірок від запорізької команди.

Кирило БОЛЬШАКОВ, тренер команди «Україна»:
— Я дуже радий, що мені довірили представляти наш клуб на тренерському містку команди, складеної з вихованців вітчизняного баскетболу. Гадаю, що ця висока честь є наслідком визнання останніх досягнень «Ферро-ЗНТУ».

— Вас не бентежить той факт, що команда, яку ви очолите разом із киянином Віталієм Чернієм, суперничатиме зі збірною, у складі якої гратимуть два ваші підопічні – Чарльз Томас і Кевін Тіггс?

— Я їм можу побажати лише одного – показати гарну гру й порадувати дніпропетровську публіку своїм вмінням. Їм би гарну компанію міг скласти ще один гравець «Ферро-ЗНТУ» Стівен Бьортт, але його не включили до складу команди «Легіон», мабуть, через те, що він відносно недавно розпочав виступи в Суперлізі. Загалом я вважаю, що гідних легіонерів на сьогодні в українському баскетболі вистачає. Досить згадати Халіда Ель-Аміна та Джеррода Хендерсона з «Будівельника». Загалом, іноземців запрошують на роль лідерів, тому й вимоги до них вищі, й апріорі їхній рівень має переважати рівень вітчизняних виконавців. Інакше не було сенсу витрачати великі кошти на придбання легіонерів.

— Чи не позначаться заходи, що входять до програми Матчу Зірок, на плані підготовки «Ферро-ЗНТУ» до матчів першого раунду плей-офф з «Дніпром».

— Звичайно, цей план доведеться коригувати. Втім, сподіваюсь, що участь у шоу, яким є Матч Зірок, не завадить моїм підопічним. А от глядачі, впевнений, отримають величезне задоволення, адже кожен учасник намагатиметься продемонструвати свої найкращі якості.

Чарльз ТОМАС, гравець команди «Легіон», учасник конкурсу слем-данків:
— Під час навчання в університеті у США я брав участь у різноманітних баскетбольних шоу, але в такому масштабному, як дніпропетровське, – вперше. Не те що не мріяв про це, а навіть думки такої не мав, коли підписував контракт із «Ферро-ЗНТУ». Тому намагатимусь продемонструвати свої найкращі якості й водночас отримати максимум задоволення й від гри, й від участі в конкурсі слем-данків.

— Якими якостями має володіти виконавець слем-данків?

— Перш за все, стрибучістю. А ще це має бути різнобічно підготовлений, креативний гравець, який вміє створювати сприятливі умови для кидка зверху.

— Кого ти вважаєш своїми головними опонентами в суперечці за перемогу в цьому конкурсі?

Це, мабуть, найважче запитання. Кожен з учасників конкурсу слем-данків – непростий хлопець, гідний поваги.

Кевін ТІГГС, гравець команди «Легіон», учасник конкурсу захисників:
— Включення до складу збірної «Легіон» стало цілковитою несподіванкою для мене. Як я дізнався згодом, усе вирішило голосування в останні сім годин. Тому я дуже вдячний своїм прихильникам і намагатимусь як у Матчі Зірок, так і в конкурсі захисників віддати всю свою енергію. Тим самим зроблю дарунок й собі до дня народження, який святкуватиму саме 17 квітня. Хочу, щоб ця подія надовго запам’яталася й мені, й уболівальникам.

— Якщо станеш одним із героїв Матчу Зірок, кого насамперед сповістиш про це?

— Звичайно ж, свою сім’ю – матусю, кузину, яка й залучила мене до цієї прекрасної гри, сестру.

Олександр РИБАЛКО, учасник конкурсу триочкових кидків:
— Торік я вже перемагав у подібному конкурсі (в рамках УБЛ), і мрію повторити той успіх, хоча в Дніпропетровську на мене чекатимуть сильніші опоненти. Чимало залежатиме від того, як підуть кидки в начальній фазі. Якщо не поталанить, можна вилетіти вже у першому раунді. По-друге, треба приноровитися до залу. Адже шоу проходитиме у великому Палаці спорту, й там господарів не буде, навіть для гравця «Дніпра» Дениса Іванова цей зал незвичний.

— Ти мрієш про перемогу в конкурсі, а, між іншим, дещо збив свій приціл у матчах регулярного чемпіонату: в останніх п’яти іграх у середньому відзначався лише по одному разу.

— Це пояснюється тим, що в нашій команді з’явився результативний баскетболіст, який переважно й володіє м’ячем, — Стівен Бьортт. А мені, як і решті гравців
п’ятірки, доводиться більше уваги приділяти захисту.

Відбулися зміни у складі учасників конкурсів Матчу Зірок 2010 р.

Так, у конкурсі захисників замість Джеррела Блессінгейма («ОДЕСА») візьме участь Кевін Тіггс («Ферро-ЗНТУ»), замість Дмитра Забірченка («Київ») візьме участь Максим Балашов («Будівельник»), замість Патріка Спаркса («Говерла») – Роландас Ярутіс («Азовмаш»).

В конкурсі триочкових кидків замість Рамела Каррі («Азовмаш») візьме участь Стівен Бьортт («Ферро-ЗНТУ»).

 

БК "Ферро-ЗНТУ"