БК «ЗАПОРІЖЖЯ-ZOG» перемагає БІПУ у видовищному матчі відкриття сезону

 

bczpЗапоріжжя-ZOG відкрив новий баскетбольний сезон домашнім матчем проти одеської БІПИ.  Команді Дмитра Щиглінського вдалося потішити своїх вболівальників, подарувавши видовищну перемогу над гостями.

 


Запоріжжя-ZOG – БІПА 89:87 (27:23, 21:18, 17:26, 24:20)
Глядачів: 1000
«Запоріжжя-ZOG»: Буренко (8 + 8 підборів + 4 передачі + 4 втрати), Рибалко (10 + 5 підбирань + 6 передач), Камусакі (7), Змитрович (10), Конате (20 + 6 підбирань) — старт; Кондраков (3), Буц (2), Саєнко (4), Овдєєнко (25 + 7 підбирань), Теряник

Головний тренер: Дмитро Щиглінський

БІПА: Артамонов (22 + 6 передач), Фандерберк (6 + 9 передач), Кадигроб (11), Волчанов (4), Челован (16 + 7 підбирань) — старт; Балашов (9), Жуковський (6), Костюченко (2), Парвадов (2), Скрипець (7), Ткаченко

Головний тренер: Вадим Пудзирей
Хід гри:
Перший період розпочали жвавіше гості з півдня країни, які за декілька хвилин зуміли виконати стартовий ривок 0:5. Але практично відразу Рибалко відповів влучним триочковим і цим самим покращив командний настрій та зірвав гучні овації в ПС «ЗАБ». Далі гра продовжилася на зустрічних курсах, але за невеликої переваги господарів. Як результат 27:23 на користь «Запоріжжя» після першої чверті. Варто також зазначити, що в цій десятихвилинці команди на двох влучили 10 триочкових спроб.
На старті другої десятихвилинки ривок спробували здійснити вже господарі майданчика, але одесити продовжили застосовувати високий пресинг і як наслідок гра продовжила відбуватися у рівному ключі. З таким перебігом подій був не згоден один з лідерів запоріжців Макс Конате, який в середині періоду потужно вдарив згори і довів перевагу своєї команди до дев’яти пунктів. На екваторі зустрічі перевага господарів сягнула десяти пунктів, а нестримний Овдєєнко майже з сиреною додав ще три бали в актив свого клубу. На перерву команди пішли за рахунку 48:41.
В другій половині матчу БІПА зробила декілька спроб наздогнати запоріжців і ледве не переломила хід матчу, коли Артамонов закинув чергову трьоху і вивів одеситів вперед на фініші третьої чверті, але Конате та компанія були проти. Макс повернув лідерство власній команді, а Рибалко влучним триочковим змусив Вадима Пудзирея брати хвилину. Заключні хвилини матчу пройшли у перестрілці з лінії штрафних, де «Запоріжжя-ZOG» підтвердило свою перевагу впродовж матчу і здобуло заслужену перемогу.
Гравець Матчу:
Героєм матчу сьогодні став захисник БК «Запоріжжя-ZOG» – Станіслав Овдєєнко, який за 27 хвилин на паркеті наколотив 6/7 триочкових кидків та віддав шість асистів і тим самим став найрезультативнішим гравцем матчу.

У одеситів варто відзначити новачка команди – Клима Артамонова (20оч, 5пб, 6рп), який ледь не переломив хід гри в кінці третього періоду.
Найближчі матчі:
Уже у неділю, о 14.00 БК «Запоріжжя-ZOG» проведе свій другий домашній матч, на цей раз суперником запоріжан стане чинний чемпіон країни – БК «Хімік».

БІПА  ж в той самий час зіграють в Дніпрі проти одноіменного клубу.

 

 

Прес-служба Запоріжжя-ZOG