У Запоріжжі мріють створити першу в Україні Сільську футбольну Академію

25-06-2016_098Своїм баченням майбутнього керівники фермерського господарства і однойменної команди з Михайлівського району Запорізької області поділилися з віце-президентом ФФУ Вадимом Костюченком, що за запрошенням Запорізької обласної федерації футболу відвідав Роздол.

 

Успішний виступ одного з лідерів цьогорічної аматорської першості України – ФК «Таврія-Скіф» привертає увагу не тільки відданих вболівальників футболу, яких кожного сезону в роздольців стає все більше, а й керівництва Федерації футболу України. Під час робочої поїздки до Запорізької області перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко відвідав сільський стадіон у Роздолі, ознайомившись з умовами для проведення матчів і планами керівників місцевого футбольного клубу – братів Сергія та Олега Калиманів.

 

 

Затишний стадіон з сучасними новозбудованими роздягальнями, зручними трибунами для глядачів, чудовий газон футбольного поля – все це справа не одного дня. Але, погодьтеся, не кожне село і навіть район області мають такі умови для заняття футболом дорослих і малечі. Вся справа в керівниках-меценатах, які за допомогою районного керівництва в особі голови Михайлівської ради і за сумісництвом очільника районної федерації футболу Сергія Передерія і Запорізької обласної федерації футболу крок за кроком йдуть до мета – створення належних умов для піраміди підготовки гравців. Справа не обмежується лише Роздолом, сільська рада якого об’єднує дев’ять населених пунктів, а й охоплює увесь Михайлівський район і навіть прилеглі до нього.

 

 

Звичайно, створюючи команду, брати Калимани й гадки не мали що вже за кілька років справа для душі вийде на всеукраїнський рівень. Адже спочатку було лише бажання подарувати односельцям якісний футбол, подати приклад малечі, яка полюбляє ганяти м’яча на галявинах, що в них є майбутнє. А далі, як то кажуть, пішло-поїхало….

 

Чемпіони району, області, володарі Кубка, а наразі таврійці вже одні з лідерів аматорської першості України! Наступний крок – друга ліга, яку Олег та Сергій планують опанувати разом з «Таврією-Скіф» найближчим часом.

 

Та не тільки про професійний футбол мріють справжні господарі. Дуже кортить їм побудувати….першу в Україні Сільську футбольну Академію! І треба сказати, що вони вже близькі до цього! В сусідньому Високому на кошти братів-меценатів повним ходом йде ремонт приміщення районної ДЮСШ, де діти зможуть займатися різноманітними видами спорту, можна буде проводити повноцінні змагання, адже на другому поверсі заплановано створити сучасний готель. Дуже доречним було б поруч і футбольне поле зі штучними покриттям, допомогти з яким може Федерація футболу України.

 

—          Мені дуже сподобалося у Роздолі! – поділився враженнями Вадим Костюченко.Приємно коли на місцях є такі палкі шанувальники футболу, спорту, як брати Калимани. І Федерація футболу України зробить усе, аби допомогти зі створенням умов для подальшого розвитку. Сучасний завод з виробництва штучних футбольних майданчиків, який незабаром почне працювати, стане ще одним вагомим кроком для розвитку футболу в регіонах. Команда голови Федерації футболу України Андрія Павелка сподівається на плідну співпрацю з місцевими органами влади і через наші осередки на місцям, зокрема, і Запорізьку обласну Федерацію футболу, будемо надавати усю можливу підтримку.

 

     Текст і фото Ігор Павленко, прес-служба ЗОФФ

[smart-grid captions=»false» style=»2″]

[/smart-grid]