Тиггс и Томас — в символической пятерке недели в Суперлиге

 Американские легионеры «Ферро» вновь в числе лучших

 

 

 

На тижні відбулося сім матчів другого етапу Кубку Суперліги, а також гра чемпіонату між «Донецьком» і «Азовмашем». Крім того, одразу чотири клуби Суперліги взяли участь у заключному турі групового раунду єврокубків. Однак склад п’ятірки було сформовано саме за кубковими матчами, які визначили чотирьох володарів путівки до наступного етапу.

Захисники

Халід Ель-Амін («Будівельник») – 18 очок + 5 передач + 1.5 підбирання + 1 перехоплення = 18 РЕ*.

Халід Ель-Амін відіграв хоч і не ключову, але важливу роль у двох перемогах «Будівельника» над «Говерлою», які й вивели столичну команду до третього етапу Кубку Суперліги. Зокрема, на рахунку плеймейкера «гладіаторів» чотири влучні дальні кидки та загалом 17 очок в першій грі. В матчі-відповіді американець був не таким влучним із-за дуги, зате значно точнішим, змарнувавши лише один постріл здалеку та один штрафний. Як наслідок, перевага «Будівельника» за сумою двох матчів склала 53 очка, а Халід Ель-Амін потрапив до символічної п’ятірки тижня.

Джастін Лав («Миколаїв») – 16 очок + 3 підбирання + 2.5 передачі + 2 перехоплення + 0.5 блок-шоти = 17 РЕ*.

Джастін Лав, схоже, поступово набирає свою звичну форму, проводячи кожен матч все корисніше й корисніше для своєї нової команди. В домашній грі з «Політехнікою-Галичиною» американський захисник відзначився 13 очками, 9 з яких були набрані наприкінці другої чверті й дозволили господарям скоротити відставання до 4 пунктів, а також чотири рази асистував партнерам і зібрав 3 відскоки. Другий матч американець провів ще результативніше, набравши 19 балів, а також здійснивши 4 перехоплення та 3 підбирання.

Форварди

Кевін Тіггс («Ферро-ЗНТУ») – 16 очок + 7.5 підбирання + 2.5 передачі + 2.5 перехоплення = 18 РЕ*.

Зазвичай у чемпіонаті Кевін Тіггс демонструє яскравішу гру, ніж у Кубку, однак саме він у двох матчах із «Кривбасбаскетом» став чи не найбільш стабільним гравцем запорізької команди. Вже в першій половині домашнього поєдинку американець записав на свій рахунок 17 очок, а «Ферро» довів свою перевагу до 12 пунктів. Надалі вона лише зростала, склавши в підсумку 19 очок. Повторна гра у Кривому Розі стала «бенефісом» Чарльза Томаса, однак Тіггсу не вистачило зовсім трохи – лише 1 очка та 1 підбирання, щоб повторити успіх співвітчизника й записати на свій рахунок дабл-дабл.

Чарльз Томас («Ферро-ЗНТУ») – 17.5 очка + 7.5 підбирання + 1 передача = 15.1 РЕ*.

В першому матчі проти «Кривбасбаскета» Чарльз Томас був не схожим на себе, однак уже у Кривому Розі сповна реабілітувався за невиразну домашню гру, набравши 30 очок (з них три – дальнім кидком) і встановивши власний рекорд результативності в Кубку Суперліги, а також зібравши 11 підбирань. Рейтинг ефективності, що дорівнює 30 балам, робить його найкориснішим гравцем суботи.

Центровий

Деніел МакКлінток («Миколаїв») – 20 очок + 5 підбирань + 3 блок-шоти + 2 передачі = 22 РЕ.
Попри те, що головний тренер МБК «Миколаїв» Валентин Берестнев після першого матчу з «Політехнікою-Галичиною» сказав, що Деніел МакКлінток набрав незвично малу кількість очок, американський центровий вкотре довів свою незамінність для команди. А 20 пунктів (7/9 двоочкових, 1/2 триочкових, 3/6 штрафних), 5 зібраних відскоків, 3 блок-шоти й 2 передачі стали вагомим внеском у перемогу «корабелів», що багато в чому визначила долю двохматчевого протистояння.
 

 

Официальный сайт Суперлиги