"Ферро" выходит в полуфинал суперлиги

И в третьей встрече с «Химиком» запорожцы были сильнее

«ФЕРРО-ЗНТУ» (Запоріжжя) – «Хімік» (Южний). 95:79 (25;12, 20:19, 23:22, 27:26).  

 

Запоріжжя. 22 квітня. Палац спорту «ЗАБ». 1137 глядачів.

 

Судді: С. Чебишев, С. Чайковський, О. Нагорний.

 

«ФЕРРО-ЗНТУ»: Дикий (6), Шеппелл (15 + 6 передач), Кулпеппер (40 + 6 підбирань + 6 передач), Хантер (5 + 5підбирань), Буцький (7 передач); Рибалко (8 + 10 підбирань), Кондрусевич (7), Лебединцев, Гуінн (14 + 5 підбирань).

 

«Хімік»: Мальчевський, Мілетич, Мак Гі (14 + 10 підбирань), Мітчелл (17 + 8 передач), Яковлєв (12 + 8 підбирань); Попов (4), Сизов (6), Прокопенко (15), Завадський (9), Пустовий (2).

 

Кидки з гри: 2-очкові – 22/34 – 23/46, 3-очкові – 13/31 – 6/18. Штрафні кидки: 12/19 – 15/18. Підбирання м’яча: 25/6 – 27/12.

 

Як тільки-но на табло висвітлилися склади команд, стало зрозуміло що до травмованого плеймейкера «Хіміка» Арвідаса Ейтутавічуса приєднався ще й центровий Рейшон Террі. Безумовно, їхня відсутність у третьому матчі чвертьфінальної стадії плей-офф позначилася на грі южненської команди. Але не останнє значення мала й зарядженість на перемогу, з якою вийшли на ігровий паркет Палацу спорту «ЗАБ» баскетболісти «ФЕРРО-ЗНТУ».

 

Особливо це стосується Ренді Кулпеппера, котрий влаштував для глядачів три (!) бенефіси – у першій, другій і заключній чвертях, відзначивши таким чином підписання контракту із запорізьким клубом і на наступний сезон. У стартовій десятихвилинці американець записав до свого активу 11 очок, зібравши 4 відскоки м’яча та здійснивши 3 результативні передачі. На відзнаку також заслуговують Станіслав Дикий (6 очок) і Джеремі Шеппелл (4). Саме завдяки активності цих трьох гравців запоріжці протягом стартових десяти хвилин створили відрив у 13 очок.

 

Гості схаменулися у другій чверті, коли відставання від «ФЕРРО-ЗНТУ» вже досягло 18 пунктів. Стараннями квартету у складі Дарелла Мітчелла, котрий у першій половині гри  поповнив командну скарбничку 12 пунктами, Аарона Мак Гі, який набрав 10 очок і зібрав 7 відскоків, Артема Пустового і Дениса Яковлєва гостям вдалося вирівняти гру. І хто знає, з яким настроєм запоріжці пішли б на велику перерву, якби не ударна гра Кулпеппера, який додав до свого активу ще 10 очок, і організаторські дії капітана команди Олександра Рибалка. Тим більше, що два випробувані гравці команди Георгій Кондрусевич і Артем Буцький назбирали вже по три фоли.

 

Друга половина зустрічі розпочалася за рахунку 45:31 на користь господарів, серед яких змістовними діями відзначалися все ті ж Кулпеппер і Рибалко, а також Джеремі Шеппелл, який у третій чверті поповнив командний здобуток 8 очками. Однак южненець Олександр Прокопенко відповів 10 пунктами, ще по чотири «Хіміку» принесли Мак Гі та Яковлєв, тож цю чверть, як і попередню, господарям вдалося виграти з мінімальною перевагою.

 

Дефіцит у 15 очок перед початком четвертого періоду ще залишав гостям певні шанси. І хоча чверть розпочалася влучанням здалеку Джеремі Шеппелла, надалі Станіслав Завадський, який вдало увійшов у гру і встиг протягом десяти хвилин принести своїй команді 9 очок, Денис Яковлєв (6), Сергій Попов і Дарелл Мітчелл спільним зусиллями спромоглися скоротити відставання до 10 очок. Однак на той час поновив свою бомбардирську місію Ренді Кулпеппер (протягом двох хвилин він відзначився трьома «трюльниками»), котрий довів свій показник ефективності до 42, нарешті, пішов кидок у Річарда Гуінна, і стало зрозуміло, що запорізький клуб став першим півфіналістом Суперліги.

 

 

Бк «Ферро-ЗНТУ»