Хантер — в символической пятерке Суперлиги по итогам неделе

 Центрового «Ферро» отметили за поединок с «Химиком»

 

 

 

 

Пропонуємо Вашій увазі символічну п’ятірку тижня за підсумками матчів як чемпіонату, так і Кубку Суперліги.

Захисники

Джерелл Блессінгейм («ОДЕСА») – 19.5 очка + 8 передач + 1.5 перехоплення + 0.5 підбирання = 19 РЕ*.

Джерелл Блессінгейм, котрий вийшов у лідери чемпіонату за кількістю передач в середньому за гру, обійшовши таких серйозних конкурентів, як Джейсон Кроу («Дніпро»), Даррел Мітчелл («Хімік») і Халід Ель-Амін («Будівельник»), на цьому тижні взяв участь у двох із трьох зіграних «ОДЕСОЮ» матчів. В Рівному, де «акули» здобули переконливу перемогу, Джеррел відіграв на своєму звично високому рівні (14 очок + 9 передач), в Києві проти значно серйознішого суперника відіграв ще солідніше, принісши команді, як відзначив наставник «ОДЕСИ» Віталій Лебединцев, близько сорока очок – 25, набраних безпосередньо, а також ті, які партнери заробляли після його результативних передач.

Халід Ель-Амін («Будівельник») – 34 очка + 10 передач + 3 підбирання + 1 перехоплення = 35 РЕ.

Халід Ель-Амін, як і решта гравців основи «Будівельника» не брав участі в кубкові грі з «ОДЕСОЮ». Проте в рамках чемпіонату в Миколаєві, де на столичну команду очікував непростий матч із місцевими «корабелами», американець зробив дабл-дабл, набравши 34 очка (6/11 двоочкових, 6/11 триочкових, 4/4 штрафних) та віддавши партнерам 10 передач, ставши найкориснішим гравцем тижня за підсумками однієї гри. Не варто й нагадувати, що Халід Ель-Амін продовжує лідирувати в суперечці найрезультативніших (в середньому на його рахунку 23.45 очка) і найкорисніших гравців чемпіонату (24.64 очка рейтингу ефективності), а також замикає п’ятірку найкращих «асистентів» ліги із показником – 5 передач в середньому за гру.

Серед захисників варто також відзначити «розігруючого» «Говерли» Патріка Спаркса, котрий у грі з «ДніпроАзотом» записав на свій рахунок 29 очок, 7 передач і 5 підбирань, однак невиразно провів кубкову зустріч із «Політехнікою», у складі якої вирізнявся Ламонт Макінтош. Не можна не звернути увагу на гру ще одного «говерлянина» Олександра Кудрявцева. Як завжди, переконливо виглядав Ламар Карім, однак не зумів запобігти двом поразкам дніпродзержинської команди.

Форварди

Джон ДеГроут («ОДЕССА») – 20 очок + 6.5 підбирання + 0.5 передачі + 0.5 перехоплення = 22 РЕ*.

Внесок Джона ДеГроута у дві виїзні перемоги «ОДЕСИ» в чемпіонаті – над «Пульсаром» і «Києвом» – надзвичайно вагомий. В Рівному американець ледь-ледь не дотягнув до дабл-дабла (28 очок + 8 підбирань). У Києві ж віддав ініціативу в нападі Блессінгейму, а сам досить плідно відпрацював у захисті та в боротьбі за підбір (на чому після матчу наголосив Віталій Лебединцев), хоча й встиг відзначитися 15-ма очками, ставши також одним із найкорисніших гравців матчу.

Майкл Фрейзер («Говерла») – 16.5 очка + 15 підбирань + 0,5 передачі + 0.5 перехоплення = 20 РЕ*.

«Говерла» на тижні провела два різні матчі. В Кубку поступилася географічним сусідам зі Львова, в чемпіонаті в овертаймі здолала «ДніпроАзот». В обох поєдинках Майкл Фрейзер зібрав по дабл-даблу, що для нього стало вже звичною справою (загалом на його рахунку шість подібних досягнень у чемпіонаті та два в Кубку). Більше того, у грі з дніпродзержинцями американець зібрав 20 (!) підбирань, встановивши новий рекорд сезону. Попередній – 17 зібраних відскоків за гру – належав співвітчизнику та найголовнішому конкуренту Фрейзера за звання найкращого важкого форварда ліги Чарльзу Томасу з «Ферро». Що ж, залишилося дочекатися відповіді Томаса у цій заочній дуелі.

Серед форвардів цього тижня одну гру може занести собі в актив Юрій Фрасенюк з «ОДЕСИ», котрий у кубковій дуелі з «Будівельником» став автором дабл-дабла: 22 очка + 10 підбирань (33 РЕ), однак у наступних двох поєдинках отримував значно менше часу та й не демонстрував такої яскравої гри. І звісно ж, на звично високому рівні відіграв Чарльз Томас, зокрема, у грі з «Хіміком» записавши на свій рахунок 27 очок й 11 підбирань.

Центровий

Вінсент Хантер («Ферро») – 14.5 очка + 8.5 підбирання + 1.5 блок-шоти = 22 РЕ*

Вінсент Хантер часто перебуває в тіні Чарльза Томаса, однак на цьому тижні американський центровий запорізького «Ферро» продемонстрував чудову гру, взявши, зокрема, безпосередню участь у розгромі «Хіміка», в матчі з яким п’ятий номер запоріжців став найкориснішим гравцем, запи
савши на свій рахунок 19 очок (з них шість – після точних триочкових пострілів), 8 підбирань, 3 передачі і, в підсумку, 29 балів рейтингу ефективності.

Одним із тих, хто цього тижня серед центрових міг скласти конкуренцію Вінсенту Хантеру, був Вячеслав Кравцов, котрий у грі з «ОДЕСОЮ» набрав 22 очка та зібрав 10 відскоків, але у матчі Єврочелленджу проти «Загреба» був не надто помітним на майданчику. Переконливо проти «Говерли» виглядав Шон Фінн з «Політехніки-Галичини». Відзначимо й найкращого гравця «Миколаєва» Деніеля Макклінтока, котрий до останнього чинив опір «Будівельнику», записавши на свій рахунок 30 очок і 6 підбирань.

* середні статистичні показники за дві гри
 

Официальный сайт Суперлиги