Українські гімнасти вийшли до фіналу Олімпійських Ігор, серед них і запоріжець Радомир Стельмах

Radomyr Stelmakh, of Ukraine, competes on the parallel bars during a men’s artistic gymnastics qualification round at the 2024 Summer Olympics, Saturday, July 27, 2024, in Paris, France. (AP Photo/Abbie Parr)

27 липня у Парижі відбулася кваліфікація чоловічого командного багатоборства зі спортивної гімнастики.

Україну представляла збірна у складі: Назар Чепурний, Ілля Ковтун, Ігор Радівілов, Радомир Стельмах та Олег Верняєв. Нагадаємо, що 18-річний Радомир Стельмах запоріжець, однак через неможливість гідних умов для тренувань в рідному місті, виступає за Луганську область.

Українська команда зуміла посісти четверте місце у кваліфікації, і гарантувала собі місце у вісімці збірних, яка розіграє медалі.

Радомир Стельмах змагався у чотирьох дисциплінах: вільних вправах, коні, паралельних брусах та перекладині. У вправах на перекладині спортсмен показав найкращий результат серед усіх українців – набрав 13,600 бала. 

Про свій дебют на Олімпіаді 18-річний гімнаст розповів “Суспільне спорт”

Про емоції під час стартового виступу

«Насправді ще коли розминалися, не було відчуття, що щось масштабне. Але коли вийшли, я підходжу на поперечину першим як людина, яка починає змагання — дуже було важко насправді. Тут нічого не допоможе, потрібно лише працювати і бути впевненим у своїй роботі».

Про оцінку власних виступів

«Я задоволений, але останнє слово за нашим головним тренером. В принципі, я був гімнастом, що практично на всіх снарядах був першим — потрібно було гарно почати. Чи гарно почав? Гадаю, що так».

Про завдання на Ігри

«Як я вже казав, моя ставка на стабільність, щоб виходити та розпочати гарний виступ для всіх хлопців, підходячи першим. Тому має бути стабільність та впевненість у роботі. Гадаю, в мене вийшло».

Про атмосферу на Олімпійських іграх-2024

«Всі підтримують, вболівають. Дуже приємно, що вони вірять в те, що, наприклад, можу підійти першим. Бо це важка роль. Всі підтримують та вболівати».

Запоріжанка Вікторія Кесарь — сьома на Олімпіаді в Парижі