18-річний запорізький гімнаст змагатиметься на Олімпіаді в Парижі

Вже завтра, 26 липня в Парижі відбудеться відкриття 33-х літніх Олімпійських Ігор. Як ми вже розповідали, у складі збірної України змагатимуться за медалі двоє представників Запорізької області. Однак маємо ще кількох земляків, які представлятимуть у Парижі інші регіони.

Зокрема, 18-річний гімнаст Радомир Стельмах представить Україну у командних змаганнях зі спортивної гімнастики. Юнак — уродженець Запоріжжя, вихованець СДЮШОР№1 зі спортивної гімнастики, випускник Запорізького ліцею «Логос» (2022 року у статусі учня ліцею приніс Україні 5 медалей Європейського юнацького олімпійського фестивалю). Нині ж Радомир — першокурсник Національного Університету “Запорізька Політехніка”, на Олімпіаді представлятиме Луганську область. 

У складі збірної, до якої також увійшли Ілля Ковтун, Олег Верняєв, Назар Чепурний та Ігор Радівілов, Радомир змагатиметься у командному заліку, шлях до медалей розпочнеться для українців вже 27 липня. 

Напередодні Радомир Стельмах дав інтерв’ю пресслужбі Національного Олімпійського Комітету України.

  • У 18 років потрапити на Олімпіаду це круто!

Мабуть, так, але тут вже не мені вирішувати.

  • Мріяв про це?

Звісно, як і всі спортсмени!

  • Розкажи про свій шлях на Олімпіаду?

Та насправді все було поступово — крок за кроком. Прям здивування що я потрапив не було, для цього була велика праця.

  • Як тобі олімпійське селище?

З приводу селища захоплюють масштаби! Раніше був на змаганнях, які проводяться Олімпійським комітетом (Європейський юнацький олімпійський фестиваль, — прим.), масштаби трошки менші, але щось схоже є.

  • Чого очікуєш від Ігор?

Очікувати важко, у нас є ціль від головного тренера і від кожного повинен бути максимум, наша мета це трійка.

  • Гордий представляти Україну?

Гордість це мінімум з того, як можна це описати, я дуже радий що можу виступати за Україну! Сподіваюся всі будуть вболівати за нас, будемо намагатися зробити щось неймовірне і порадувати вас!