Сімдесят запорізьких школярів змагатимуться у фіналі «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги»

Три місяці команди запорізьких учнів змагалися в регіональному етапі Всеукраїнських змаганнях «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги». Нагадаємо це змагання серед учнів України під гаслом «РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО». У сезоні 2023/2024 змагання тривали в усіх областях України з п’яти видів спорту: баскетбол, волейбол, футзал, спортивне орієнтування та черліденг. Протягом навчального року учні по мали 5 захопливих етапів змагань на різних рівнях: шкільний, територіальний, районний, обласний та всеукраїнський.

Проєкт спрямований на розвиток фізичної культури і спорту, формування у молоді свідомої мотивації до здорового способу життя, стимулювання залученості дітей і молоді до шкільного спорту.

У Запорізькі області в змаганнях взяли участь понад 655 учнів із 19 територіальних громад. За результатами обласного етапу визначилися переможці, які вже невдовзі представлятимуть наш край у всеукраїнському фіналі. До команд з п’яти видів спорту увійшли понад сімдесят школярів з семи закладів освіти.

Баскетбол:

Юнаки: «Дикі кабани»  — Запорізька гімназія № 50 Запорізької міської ради. Учитель — Олександр Шпайхер

Дівчата: «Іволги» — Запорізька гімназія № 6 Запорізької міської ради. Учитель — Сергій Солонський

Волейбол

Юнаки: «Антилопи»  — ліцей «Успіх» Вільнянської міської ради Запорізької області. Учитель — Віталій Гиря

Дівчата: «Руді лисиці» — Запорізький колегіум «Мала гуманітарна академія» Запорізької міської ради.  Учитель — Володимир Московін

Футзал

«Їжаки» — Комунальний заклад «Запорізька спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Козацький ліцей»» Запорізької обласної ради. Тренер — Сергій Філоненко

Черліденг

Чемпіони: команда «Іволги», Запорізька гімназія № 6 Запорізької міської ради. Тренер — Ганна Зоріна

Спортивне орієнтування

«Їжаки» Запорізька школа-інтернат “Козацький ліцей”, Запорізької обласної ради. Учитель — Андрій Оношко

Перед тим, як команди вирушать на фінальні змагання до столиці, їх урочисто привітали у Запоріжжі — святкова церемонія відбулася у найкращому палаці спорту регіону “Юності”.

Команди-переможці обласного етапу отримали сертифікати на спортивну форму та заряджений на перемогу талісман. Це – прапор Запорізької області, який власноруч підписав старший солдат 15 бригади оперативного призначення НГУ «КАРА-ДАГ»  Євген Бадін з позивним «Фанат».

-Ці змагання обʼєднали всіх: організаторів, батьків, учасників. Запорізька обласна державна адміністрація забезпечила повний супровід дітей до Києва. Нам активно допомагали і представники бізнесу. Дякуємо усім, хто долучився та підтримав наших дітей. Але понад усе  – нашим військовим. Саме завдяки їхній мужності ми маємо можливість організовувати такі свята, – зазначила начальниця Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації Людмила Бухаріна.

Запорізьке обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України