Догляд за електротранспортом взимку

Електричний велосипед — дуже комфортний різновид транспорту, який не забруднює навколишнє середовище та не залежить від колапсів із пальним. До того ж двоколісний агрегат має високу маневровість, тому його власнику не страшні багатокілометрові затори на дорогах. У теплу пору року на вулицях міст та селищ можна зустріти багато велосипедистів, які прямують у різних напрямках. А от із настанням холодів райдерів стає значно менше, адже хтось вважає зимові поїздки некомфортними, а деякі просто бояться зіпсувати свій транспортний засіб. Чи можна використовувати електричний транспорт взимку. Звісно, так. Але в умовах низької температури електровелосипеди потребують більше уваги. Саме про це й піде мова в статті. Image

Особливості експлуатації в осінньо-зимовий період

Останнім часом зима в Україні має всього декілька сніжних та морозних днів, тож особливих перепон для поїздок на електричному транспорті немає. Звісно ж, перед плануванням подорожі варто заглянути в прогноз погоди та пересвідчитися, що до вашого регіону не прямує циклон із низькими температурами або сильними опадами. Наприкінці теплого сезону рекомендується заїхати до сервісного центру, щоби спеціалісти змогли оцінити стан усіх компонентів велосипеда, та замінити деталі, що зносилися. Додатково потрібно нанести герметик на корпус, щоби захистити двигун від потрапляння вологи всередину. Щоби поїздки були комфортними та безпечними, варто замінити шини на зимові: із високим протектором, який забезпечить гарне зчеплення з поверхнею дороги. Не зайвим буде перевірити тиск у камерах, у деяких випадках його потрібно знизити, щоби підвищити керованість транспортного засобу в холодну погоду. А ось коли на вулиці температура опускається нижче -10°С або прогнозуються сильні опади, краще пересісти на громадський транспорт або скористатися автівкою. За таких умов їздити на велосипеді небезпечно як для самого транспортного засобу, так і для його власника.

Особливості тривалого зберігання електровелосипеда

Якщо ви не плануєте користуватися електричним транспортом взимку, його варто правильно підготувати до періоду зберігання. Є три основні правила, виконання яких гарантує, що велосипед буде слугувати довго та якісно:

  1. Перед зимовою стоянкою транспорт потрібно очистити від бруду. Але робити це потрібно не на мийці високого тиску, а з використанням м’якої вологої тканини. А після мийки всі елементи потрібно протерти сухою серветкою.
  2. Виконайте ТО. Так, завітати до сервісного центру краще восени, а не навесні, коли деякі технічні проблеми можуть поглибитися та спровокувати дорогий ремонт.
  3. Зніміть та зарядіть акумулятор. Зберігати батарею потрібно в зарядженому стані за кімнатної температури та нормальної вологості повітря.

 

Дбайте про свій електровелосипед, і тоді він стане вашим надійним супутником на довгі роки.