ГК «Мотор» готується до Суперкубка — що нового в команді, та хто очолив чемпіона України

20 серпня у матчі за Суперкубок України вболівальники зможуть вперше побачити гру найбільш титулованого вітчизняного чоловічого клубу «Мотор» (Запоріжжя) після значних змін, що відбулись у складі команди та її тренерському штабі.

У новому сезоні «Мотор» спробує захисти титул чемпіонів України та володарів Кубку України, а також виступить у Європейському Кубку ЄГФ.

Нагадаємо, минулого сезону основа «Мотора» базувалась у Дюссельдорфі. Команда поза конкурсом взяла участь у чемпіонаті другої німецької Бундесліги, де виступала паралельно із виступами в українській Суперлізі. У Європейській лізі ЄГФ запоріжці вийшли з групи і дійшли до стадії 1/8 фіналу.

Після завершення сезону 2022/2023 було прийнято рішення про повернення «Мотора» до України. Наразі команда базується у Запоріжжі і, як і раніше має підтримку від ПАТ «Мотор Січ» Міністерства оброни України. Головний тренер Гінтерас Савукінас та його помічник Роланд Ерадзе, які очолювали «Мотор» з 2020 року, залишили команду.

Новим головний тренером клубу став Микола Степанець (58 років), який вже неодноразово очолював «Мотор», неодноразово здобував з ним титули чемпіонів та володарів Кубку України, виводив запоріжців в плей-оф Ліги чемпіонів.

Микола Степанець знову очолив «Мотор». Фото — ГК Мотор

З минулорічної основи залишились і продовжують виступи в «Моторі» Захар Денисов (33 роки), Юрій Кубатко (34), Дмитро Тютюнник (30), Едуард Кравченко (27), Назар Чудінов (20), Ілля Близнюк (22).

Також залишаються гравцями «Мотора» група з восьми клубних вихованців 2005-2006 років народження, які дебютували в чемпіонаті минулого сезону. Серед них Олександр Кондрацький (17 років), Нікіта Заболотній (17), Максим Радченко (18), які увійшли до числа топ-5 головних снайперів «Мотора» в Суперлізі в минулому сезоні.

Як повідомили сайту ФГУ в «Моторі», новачком запорізької команди став лівий крайній/лівий півсередній Ярослав Котюк (23 роки), який виступаючи за ужгородські «Карпати» минулого сезону став MVP Суперліги та найкращим снайпером чемпіонату. З «Ізмаїла» до «Мотора» прийшов найкращий бомбардир Вищої ліги крайній Данило Рагозін (21). Окрім Котюка ще двоє гравців All Star team Суперліги минулого сезону стали новачками «Мотора» – це розігруючий/лівий крайній Іван Черевко (23 роки) з «Донбасу» та лінійний Євген Лисак (21) з «ЦСКА-ШВСМ». Також поповнили запорізьку команду воротар Ігор Судовцов (23) з «Одеси», лінійний Ярослав Рубан (27) з «Донбасу» та досвідчений півсередній Григорій Семенченко (31 рік), який у минулому сезоні грав закордном.

Іван Черевко перейшов з «Донбасу» до «Мотора». Фото — ФГУ 

Залишили «Мотор» Геннадій Комок, Дмитро Горіга, Ігор Турченко,Олексій Томашевський, Олександр Онуфрієнко, Андрій Касай, Владислав Щербіна, Олександр Лихіна, Олександр Касай, Данило Осадчий.

«Мотор» зібрався 7 липня, провів збори у Броварах, а зараз проходить збори в Ужгороді.

Нагадаємо, матч за Суперкубок України «Мотор» – «Одеса» пройде в Києві 20 серпня в рамках дводенного гандбольного свята у Палаці спорту (19-20 серпня).

Суперкубок України-2023

Київ. Палац спорту

 

Жінки. 19 серпня

«Галичанка» (Львів) – «Карпати» (Ужгород)

Чоловіки. 20 серпня

«Мотор» (Запоріжжя) – «Одеса» (Одеса)

 

Федерація гандболу України