Запорізькі гандболісти, у складі збірної України, провели матч відбору на Євро проти Австрії

Збірна України з гандболу провела матч 3 туру відбору на Євро-2024 проти збірної Австрії. Кістяк команди традиційно склали гравці запорізького «Мотору» та вихованці запорізьких клубів, які нині виступають за іноземні клуби.

Зокрема честь України захищали «моторівці» Геннадій Комок, Юрій Кубатко, Ілля Близнюк, Захар Денисов, Ігор Турченко,  Дмитро Горіга, Віталій Горовий, Дмитро Тютюнник.

 

Формально домашній для синьо-жовтих поєдинок проходив в німецькому місті Кобург. Матч зібрав на трибунах HUK Арени багато українських уболівальників, які створили на грі чудову атмосферу і не припиняли гучно підтримувати команди до фінального свистка. Воротар збірної України Геннадій Комок зробив 14 сейвів, серед польових гравців найбільш результативним став правий крайній Андрій Акіменко — 10 голів, на рахунку Ігоря Турченка — 9 влучних кидків.

До кінця групової стадії команда В’ячеслава Лочмана проведе ще три матчі, найближчий — 11 березня в Лінці проти австрійців.

Відбір на Євро-2024. 3 тур. Група 4

Україна — Австрія 31:38 (13:18)

09 березня. Кобург, Німеччина, HUK Арена.

Збірна України:

Воротарі: Антон Терехов (0/1), Геннадій Комок (14 сейвів, 29% відбитих кидків).

Польові гравці: Данило Глушак (1 гол/2кидка) — Юрій Кубатко — Захар Денисов — Дмитро Артеменко (3/4) — Олександр Тільте (1/2) — Ігор Турченко (9/14) — Євген Жук (1/1) — Андрій Акіменко (10/11) — Дмитро Горіга (0/6) — Іван Бурзак (2/3) — Тарас Міноцький (1/2) — Дмитро Тютюнник (3/3) — Дмитро Ільченко (1/2).

Головний тренер: В’ячеслав Лочман. Асистент — Вадим Бражник.

В`ячеслав Лочман, головний тренер збірної України

“Хочу подякувати уболівальникам, вони створили шикарну атмосферу на грі. Ми готувались до матчу, розбирали гру суперника і не мали робити тих помилок, яких зрештою припустилися. Є не забиті голи у нападі від наших лідерів, на яких ми розраховуємо. Будемо розбиратися, що з ними сталося у цьому матчі. У нас є один день на підготовку. Ми їдемо у Австрію і все одно будемо забирати два очки. Ми приберемо ці помилки. 

Травмований Тютюнник, не знаю чи зможе він грати. Не в найкращі форми перебуває Ільченко. Ми забили більше 30 голів — це непогано. Але, коли ми не реалізували свої шанси, ми відразу отримували м`яч у свої ворота.

Боротьба продовжується, і ми їдемо до Австрії за перемогою”.

 

Відбір на Євро-2024. Група 4. Після 3-х турів  

1. Австрія — 6 очок (різниця голів +13)

2. Румунія — 2 (+2)

3. Фарерські острови — 2 (-4)

4. Україна — 2 (-11)

* На Євро вийдуть по дві найкращі команди кожної з відбірних груп, а також чотири команди, що посядуть треті місця і матимуть найкращі показники. Фактично кожне очко у матчах проти фаворитів може стати вирішальним.

Матчі збірної України 

1 тур. Україна — Фарерські острови 29:25

2 тур. Румунія — Україна 34:26

3 тур. 9 березня. Україна — Австрія 31:38

4 тур. 11 березня. Австрія — Україна (Лінц, 20.25, CET, трансляція — Sport 1)

5 тур. 26 квітня. Фарерські острови — Україна (Торсгавн, 20.00, CET)

6 тур. 30 квітня. Україна — Румунія

 

Федерація гандболу України