У Запоріжжі відзначили каратисток-чемпіонок

Під час конференції з нагоди успішного виступу запорізьких спортсменок на міжнародних змаганнях начальниця Управління молоді, фізичної культури та спорту ОВА Наталія Власова вручила нагороди членам збірної команди України з карате.

Під пильним менторством Анатолія Михайленка каратистки Олександра Шолохова та Еліна Сєлємєнєва у важкій боротьбі здобули престижні нагороди для нашої країни.

  • За результатами виступів наші спортсменки на міжнародних змаганнях з карате перемогли, завоювали призові місця. Для нас дуже важливі перемоги спортсменів, які надихають та допомагають вірити, що українська нація непереможна, сильна духом, та вміє долати супротивника як на спортивному фронті, так і на справжньому, — зазначила Наталія Власова.

Олександра Шолохова виборола золоту медаль на змаганнях першого етапу Прем’єр Ліги WKF 2023 у Каїрі.  Це вже друга золота медаль каратистки на змаганнях у Каїрі, минулого року їй теж не було рівних.

Еліна Сєлємєнєва під час змагань у Парижі на турнірі “Paris Open 2023” перемогла багатьох конкурентів та отримала срібну медаль, поступившись місцем лише французькій спортсменці. Також, під час молодіжного чемпіонату Європи з карате на Кіпрі серед 1114 атлетів  вона виборола золоту медаль в категорії куміте U21.

Війна змінила звичне життя кожного українця. Як зазначають запорізькі спортсмени, готуючись до змагань хвилюються не лише за себе, а й за рідних, а їдучи на змагання в сьогоднішніх реаліях бояться, що це може бути останній раз, коли бачать своїх близьких.

Наші каратистки налаштовані дуже серйозно та готові до нових змагань, але цьому може завадити рішення Олімпійського комітету, який дозволив збірним росії та білорусі брати участь у спортивних змаганнях. Україна та ряд інших країн прийняли рішення бойкотувати всі змагання, до яких допустять ці команди. Кривавим агресорам та їх поплічникам немає місця серед цивілізованих країн!

Департамент культури та інформаційної політики ЗОВА