БК «Запоріжжя» зробив подарунок вболівальникам до дня баскетболу

Команда Кирила Вікторова у напруженому протистоянні вдруге в сезоні перемогла «Черкаські Мавпи»

21.12.2022. Суперліга. Івано-Франківськ. БК «Запоріжжя» – БК «Черкаські Мавпи» 82:77 (29:18, 17:15, 14:26, 20:18)
«Запоріжжя»: Тельчаров (12 + 3 передачі), Хрисостоміді (32 + 5 перехоплень), Ледньов (6 + 6 підбирань – 8 втрат), Буц (12 + 11 підбирань), Морозов (20 + 6 підбирань – 6 втрат) – старт; Бер (3 підбирання – 3 втрати), Кліманов (2 підбирання).
Головний тренер: Кирило Вікторов
«Черкаські Мавпи»: Лейк (22 + 5 передач), Лакомов, Кузнецов (5 + 5 підбирань + 4 перехоплення — 3 втрати), Липовцев (20 + 4 підбирання), Скіра (13 + 3 передачі) – старт; Пошабля (5 + 4 підбирання – 7 втрат), Руслов (4 + 3 підбирання), Назаренко (7 + 3 підбирання), Сорочан.
Головний тренер: Георгій Ступенчук
На відміну від учорашнього матчу, гравці БК «Запоріжжя» були максимально сконцентрованими з перших хвилин. У середині стартової чверті команда Кирила Вікторова мала перевагу 13:7. «Черкаські Мавпи» багато помилялися, влучали з низьким відсотком (3/10 – 30%), тоді як запоріжці навпаки мали відмінні цифри та й взагалі переважали суперника за більшістю статистичних показників. Запоріжці набрали рекордні в сезоні 29 очок за чверть. Найбільше до цього приклав руку Рафаїл Хрисостоміді (11 очок), який ефектним влучанням з сиреною і завершив стартовий відрізок – 29:18.
Протягом другої чверті баскетболісти «Запоріжжя» отримали перевагу «+15». Підопічні Кирила Вікторова господарювали «у фарбі», домінували на підбираннях та продовжували утримувати високий відсоток реалізації. Єдине – тривожною була ситуація з фолами. Крім Антона Буца, всі гравці стартової п’ятірки мали щонайменше 3 фоли, Максим Ледньов – 4. Проте команда впевнено вела у рахунку – 46:33.
Побоювання почали справджуватися у третій чверті. Коли на фол-траблі опинилися ще й Віталій Тельчаров з Романом Морозовим, суперник відчув можливість переломного моменту. Баскетболісти «Черкаських Мавп» отримували більше простору та менше спротиву, чим успішно користувалися. Снайперів у складі черкасців вистачало: Дмитро Липовцев мав 5/8 з периметру, по-справжньому увімкнувся американець Деметріус Лейк. Обидва набрали по 17 очок до завершення третьої чверті. Черкаський клуб максимально «підпирав» у рахунку «Запоріжжя» – 62:59.
Старт заключної чверті ледь не звів нанівець усі старання запорізької команди протягом гри. Ривок 9:0 дозволив «Мавпам» отримати перевагу 68:62, коли у складі «Запоріжжя» залишалося обмаль гравців із правом фолити. Та у важкий момент у складі запорізького клубу знайшовся лідер. Рафаїл Хрисостоміді в останні 5 хвилин зустрічі постійно знаходив можливість набирати очки. Він примудрявся забивати з важких проходів, влучати з-за дуги, холоднокровність молодого захисника просто вражала. Все завершилося перформансом з 32 набраними очками у матчі, що є найкращим результатом цього сезону Суперліги Parimatch в основний час. Баскетболісти «Запоріжжя» відстояли свою перемогу у важкому протистоянні – 82:77.
Також відзначимо 20 очок від Романа Морозова, який достроково завершив гру через перебір фолів, і дабл-дабл Антона Буца – вже вшосте у цьому сезоні. Команда Кирила Вікторова завершила рік на позитивній хвилі та готуватиметься до наступних матчів Суперліги у значно кращому настрої.
БК «Запоріжжя»